Викинути не можна приготувати: 9 рецептів, як використати підсохлий хліб

Хто ж не полюбляє відкраяти і з’їсти шматок ароматної свіжої, щойно спеченої булочки! А не раз буває так, що жадібно накупляємо чи напечемо цілий мішок, з’їсти не встигаємо і потім не знаємо, куди подіти підсохлий хліб, булку чи багет, бо хоч вони й повністю їстівні, а їсти їх зовсім не хочеться. Окрім того, що з них можна зробити панірувальні сухарі чи використати у приготуванні котлет, пропонуємо вам ще 9 рецептів страв, які дадуть друге життя підсохлому хлібу.


1. Французькі тости

Ingredients

  • батон

  • багет або білий хліб

  • склянка молока

  • 2-3 яйця

  • ванільний цукор за смаком

  • фрукти

Directions

  • Збити яйця, молоко і ванільний цукор
  • В отриману суміш вмочати скибочки порізаного багета чи батона і обсмажувати з обох боків.
  • Подати зі шматочками фруктів та згущеним молоком або розтопленим шоколадом.
багет1

Рецепт грінок у банановому клярі

2. Гарячі бутерброди з сиром

Ingredients

  • батон

  • твердий сир

  • помідори

Directions

  • Порізати батон на скибочки, покласти на кожну по кілька тоненьких кружалець помідорів та посипати натертим сиром.
  • Запікати в духовці до отримання рум’яної скоринки.
9 рецептів як використати підсохлий хліб2

Рецепт гарячих бутербродів з овочами в клярі

3. Часниковий пиріг

Ingredients

  • батон

  • 2 зубчики часнику

  • 100 грамів масла

  • зелень

Directions

  • Батон чи багет надрізати навпіл вздовж, але залишити 1 сантиметр до краю.
  • Подрібнений часник і порізану зелень змішати з м’яким маслом і намастити батон всередині.
  • Загорнути батон у фольгу і запікати протягом 15 хвилин при температурі 180º.
9 рецептів як використати підсохлий хліб

Рецепт пампушок із часником до борщу

4. Яєчня в гнізді

Ingredients

  • батон

  • яйця

  • сіль

  • перець

9 рецептів як використати підсохлий хліб2

Directions

  • Порізати батон на скибки, вийняти з кожної серединку щоб залишились лише бортики.
  • Покласти скибки батона на розігріту сковорідку, всередину розбити яйце, посолити, поперчити і смажити, поки знизу не з’явиться золотава скоринка.
  • Якщо не любите рідкий жовток, можна перевернути і підсмажити з іншого боку. 

8 найоригінальніших рецептів яєчні 

5. Швидкий сніданок

Ingredients

  • батон (багет або білий хліб),

  • 3 яйця

  • 3 столові ложки молока

  • ковбаса, шинка чи сосиски

  • базилік

  • щіпка приправи карі, сіль і перець за смаком

Directions

  • Збити виделкою яйця з молоком, додати сіль, перець, карі, базилік і ретельно вимішати.
  • Порізати батон і шинку невеличкими шматками і додати в яєчну суміш, все добре вимішати і вилити отриману масу на розігріту сковорідку.
  • Смажити під кришкою до отримання рум’яного кольору. Або викласти у форму і запекти.
9 рецептів як використати підсохлий хліб

Рецепт бісквітного пирога із сухарів

6. Запечений багет із сиром

Ingredients

  • несвіжий багет

  • 200 грамів твердого сиру

  • 100 грамів масла

  • 4 зубчики часнику

  • зелень петрушки і кропу

Directions

  • Сир потерти на грубій тертці, подрібнити часник і зелень. Все з’єднати з м’яким маслом, ретельно вимішати.
  • В батоні зробити глибокі надрізи, які щедро наповнити сирною сумішшю. Загорнути у фольгу і поставити в духовку.
  • Запікати при температурі 200º протягом 15 хвилин, а потім розкрити фольгу і повернути в духовку ще на 5 хвилин.
2

Рецепт гарячих бутербродів “Ліниві піци”

7. Грінки з беконом

Ingredients

  • батон

  • 2-3 яйця

  • 2 помідори

  • декілька смужок бекону (або ковбаси)

  • сіль, перець, маслини за бажанням

Directions

  • Яйця посолити, поперчити і ретельно збити.
  • Порізати батон брусочками, умочити в яйце, обгорнути беконом і викласти на деко.
  • На кожен шматок батона покласти порізані помідори і маслини.
  • Помістити в духовку на 10 хвилин при температурі 180º.
9 рецептів як використати підсохлий хліб

Рецепт гарячих бутербродів з тунцем 

8. Хлібні кнедлики

Ingredients

  • несвіжий батон

  • 1 яйце

  • 3 столові

  • ложки молока

  • 1 цибулина

  • петрушка, сіль і перець

Directions

  • Подрібнити батон до невеликих крихт, можна змолоти у блендері.
  • Порізати дрібно цибулю і підсмажити до золотистого кольору. З’єднати подрібнений батон, смажену цибулю, дрібно порізану петрушку, сіль, перець, молоко, яйце і вимішати до однорідного фаршу.
  • Викласти отриману суміш на харчову плівку і сформувати ковбаску, міцно зв’язати по краях.
  • Покласти в каструлю з киплячою водою і варити 20-30 хвилин.
  • До столу подавати, порізавши на шматочки, разом із соусом.
9 рецептів як використати підсохлий хліб

Рецепт картопляних кнедликів

9. Пудинг із батона

Ingredients

  • батон

  • 4 яйця

  • пів склянки родзинок

  • пів літра молока

  • 50 грамів масла

  • 3 столові ложки цукру

  • кориця

Directions

  • Порізати батон скибочками завтовшки з палець і викласти у форму для запікання, присипати корицею.
  • Яйця збити з молоком і цукром, додати родзинки і залити отриманою сумішшю порізаний батон.
  • Форму закрити плівкою і помістити в холодильник на 4-6 годин. Дістати і поверх пудингу розкласти пластинки масла.
  • Поставити в розігріту до 180º духовку, запікати до рум’яної скоринки.
9 рецептів як використати підсохлий хліб

Рецепт яблучної шарлотки на хлібі

А що ви готуєте з підсохлого батона, багета чи то білого хліба? Поділіться в коментарях власними рецептами.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора