8 найоригінальніших способів підсмажити яйця

Гадаєте, немає простішого сніданку, ніж банальна яєчня? Воно-то так, але якщо мати під рукою гарні рецепти, то і зі звичайної яєчні можна приготувати коронну страву. Особливо, якщо вкласти у неї часточку душі.


Приступаючи до приготування яєчні, відберіть яйця однакової величини. Колір шкаралупи принципового значення не має, але важливо переконатися, що усі вони свіжі. Для цього перш, ніж розбивати яйце в пательню, треба вилити його у склянку і оцінити вигляд і запах.

Найкращим жиром для смаження яєчні вважається вершкове масло, однак це справа особистого смаку – хтось полюбляє на олії, а хтось підсмажує шматочки свинячого бекону.

1. Яєчня в хлібній рамочці

яєчня в рамочці

Ingredients

  • яйця

  • хліб зі скоринкою

  • сіль

Directions

  • Порізати хліб на скибки – рівно стільки, скільки збираєтеся смажити яєць. Витиснути склянкою серединку – це буде «рамочка» для яєчні.
  • Обсмажити скибку на пательні з одного боку, перевернути. В отвір обережно вилити яйце. Посолити, поперчити за смаком.
  • Якщо полюбляєте рідкий жовток, вистачить і п’яти хвилин. Якщо бажаєте, щоб став густішим – накрийте пательню кишкою, нехай пропариться до готовності.

Рецепт картоплі, смаженої з яйцями нашвидкуруч.

2. Яєчня в беконовому кошичку 

яєчня в кошичку

Ingredients

  • яйця

  • бекон

  • білий хліб

  • сіль та перець

  • силіконова або металева форма для запікання

Directions

  • З хліба витиснути склянкою кружечки і покласти їх на дно кожної формочки.
  • Обсмажити протягом кількох хвилин тоненько порізаний бекон, не пересушити, щоб залишався м’яким. Шматочками бекону викласти стінки хлібного кошичка.
  • Вилити туди яйце, посолити, приправити.
  • Випікати у розігрітій духовці 7-10 хвилин. Якщо формочки силіконові, яєчню можна поставити в мікрохвильовку, але не більш як на 2 хвилини.

Рецепт ковбаси, смаженої у яйці.

3. Яєчня на сметані

яєчня на сметані

Ingredients

  • 5 яєць

  • склянка сметани

  • сіль та перець

  • базилік за смаком

Directions

  • Вилити сметану на пательню (без додавання жиру!). Смажити доти, доки не випарується рідина
  • Обережно ввести яйця, посолити, приправити, накрити пательню кришкою.
  • Залежно від бажаної густини – або вимкнути вогонь відразу, або 5 хвилин потримати на мінімальному вогні.

Рецепт борщу з яйцем

4. Яєчня «Повний холодильник»

яєчня повний холодильник

Ingredients

  • 3-4 яйця

  • твердий сир

  • помідори

  • сосиски

  • сіль та перець

  • зелень

  • олія або вершкове масло для смаження

  • приправи на смак

 Будь-який інгредієнт у цьому рецепті (крім яєць) можна замінити тим, що знайшлося у вашому холодильнику.

Directions

  • Порізати сосиски і помідори кільцями, обсмажити в невеликій кількості масла олії.
  • Вилити на пательню яйця, зверху потерти на крупній тертці сир, посолити, поперчити і накрити кришкою.
  • Готувати на мінімальному вогні 5-7 хвилин. Вимкнути вогонь. Якщо любите густий жовток, дайте трішки постояти.

Рецепт лавашу з сиром у яйці

5. Яєчня в помідорах

яєчня в помідорі

Ingredients

  • 4 яйця

  • 4 помідори

  • вершкове масло

  • 50 г твердого сиру

  • сіль

  • перець

  • зелень

Directions

  • З кожного помідора зрізати верхню частину, вийняти ложкою м’якуш, щоб утворилася «мисочка». Цю «мисочку» зсередини змастити вершковим маслом. Обережно, аби не пошкодити жовток, вилити туди яйце.
  • Посолити, поперчити, притрусити зеленню.
  • Сир потерти на крупній тертці і покласти по щіпці на кожен помідор.
  • Поставити в розігріту духовку приблизно на 20 хвилин.

Рецепт фаршированих яєць

6. Яєчня в перцевих кільцях

яєчня в перці

Ingredients

  • яйця

  • 1 великий болгарський перець

  • сіль

  • перець

Directions

  • Принцип приготування такий самий, як і в хлібній рамочці.
  • Перець порізати кільцями завтовшки приблизно 1 см
  • Обсмажити, обережно вбити в серединку яйце, щоб не розтеклося.

Рецепт яєчних котлет із зеленню

7. Яєчня в сосисці «Серденько»

яєчня в cердечку

Ingredients

  • яйця

  • тонкі сосиски

Directions

  • Тонку сосиску розрізати уздовж, не дорізаючи до кінця 2 см.
  • Вивернути краї назовні і з’єднати кінчики зубочисткою, щоб вийшло сердечко. Викласти на пательню, підсмажити.
  • В серединку вбити яйце, смажити до готовності яєчні.

Рецепт пирога з капустою та яйцями

8. Яєчня в сосисці «Ромашка»

яєчня ромашка

Ingredients

  • яйця

  • тонкі сосиски

Directions

  • Тонку сосиску порізати поперек, не дорізаючи до кінця 5 мм.
  • Згорнути колечком, кінці сколоти зубочисткою. Покласти на розігріту пательню.
  • В серединку вбити яйце і підсмажити.

Не любите витрачати часу на кухні, а готуєте в основному експрес-страви? Тоді вам буде цікаво прочитати і приготувати 12 простих і вишуканих закусок із сала.

Поділіться своїми враженнями від рецептів у коментарях та в соціальних мережах із друзями!

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора