Картопляні кнедлики

Зазвичай учоршнє картопляне пюре ніхто не хоче їсти. Та якщо його подати у такому вигляді, розметуть відразу. Бо це красиво і смачно.


Інгредієнти для кнедликів

1,5–1,7 кг картоплі

0,7 скл. крохмалю

1 яйце

1 ч. ложка з чубком солі

0,5 ч. ложки соди

200 г твердого сиру

50–70 г масла.

 

Спробуйте також приготувати запіканку з картоплі із сиром. 

Як приготувати картопляні кнедлики

Картоплю почистити, зварити до готовності, зробити однорідне пюре, трохи охолодити. Або використати учорашнє пюре.

Додати крохмаль, яйце, сіль, соду, вимісити до однорідної консистенції.

Зробити з тіста кульки, розплескати, покласти в кожну по 1 ч. ложці тертого або порізаного кубиками сиру, сформувати кульки діаметром 2,5–3 см.

Закип’ятити воду, підсолити, вкинути колобки, варити помішуючи 1 хв після того, як закипить вода.

Вийняти шумівкою, засмачити маслом, можна посипати подрібненим кропом, подавати гарячим.

Скуштуйте також картопляні палички з сиром. 

 

Якщо вам сподобався рецепт картопляних кнедликів, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest2Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+5Share on Facebook160Print this pageEmail this to someone