Картопляні кнедлики
Зазвичай учоршнє картопляне пюре ніхто не хоче їсти. Та якщо його подати у такому вигляді, розметуть відразу. Бо це красиво і смачно.
Інгредієнти для кнедликів
1,5–1,7 кг картоплі
0,7 скл. крохмалю
1 яйце
1 ч. ложка з чубком солі
0,5 ч. ложки соди
200 г твердого сиру
50–70 г масла.
Спробуйте також приготувати запіканку з картоплі із сиром.
Як приготувати картопляні кнедлики
- Картоплю почистити, зварити до готовності, зробити однорідне пюре, трохи охолодити. Або використати учорашнє пюре.
- Додати крохмаль, яйце, сіль, соду, вимісити до однорідної консистенції.
- Зробити з тіста кульки, розплескати, покласти в кожну по 1 ч. ложці тертого або порізаного кубиками сиру, сформувати кульки діаметром 2,5–3 см.
- Закип’ятити воду, підсолити, вкинути колобки, варити помішуючи 1 хв після того, як закипить вода.
- Вийняти шумівкою, засмачити маслом, можна посипати подрібненим кропом, подавати гарячим.
Скуштуйте також картопляні палички з сиром.
Якщо вам сподобався рецепт картопляних кнедликів, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.