Грінки у банановому клярі
Бувають моменти, коли страх як хочеться чогось свіженького і смачненького до чаю чи кави, а випікати немає ні часу, ні бажання. Цей рецепт – саме для таких випадків. Адже приготувати бананові грінки можна за лічені хвилини – поки закипає чайник або гріється кавоварка. Смак і консистенція – як у свіжоспечених пиріжків, а банановий аромат розкривається так вишукано і тонко, що його відчують навіть сусіди.
Інгредієнти для грінок з бананами
1 батон нарізний (можна не першої свіжості)
1 куряче яйце
1 банан
0,5 склянки холодного молока
1 ч. ложка цукру, кориця та ванілін – на бажання
соняшникова олія для смаження
Радимо також рецепт гарбузових грінок з твердим сиром.
Як приготувати бананові грінки
- Нарізний батон порізати довільними скибочками.
- Банан очистити від шкірки, порізати кружечками, подрібнити в блендері в пюре або ретельно розім’яти виделкою.
- Яйце збити виделкою або віничком, додати молоко та бананове пюре. На цьому етапі, якщо бажаєте, можна додати цукор, корицю або ванілін. Усю масу добре вимішати до однорідності.
- Розігріти пательню, налити в неї небагато соняшникової олії.
- Кожну скибочку вимочувати в банановому клярі з двох сторін так, щоб суміш добре просочила м’якоть, і викладати грінки в сковороду.
- Смажити бананові грінки з обох боків до золотистої скоринки. Готові грінки викладати на паперову серветку, щоб увібрала зайвий жир. Продовжувати смажити до тих пір, поки не закінчиться кляр і скибки батона.
- Готові грінки можна полити рідким медом або згущеним молоком. Подавати з чаєм, кавою або какао з молоком.
Спробуйте ще приготувати швидкі гарячі бутерброди зі смаком піци.