Яблучна шарлотка на хлібі
У рецепті яблучної шарлотки від знаменитої Джулії Чайлд замість тіста використовується білий хліб. Просто винахід для зайнятих кулінарів. А який цей пиріжок смачний!
Ingredients
2 кг яблук
2/3 скл. топленого масла
1/2 скл. цукру
цедра 1 лимона
1/3 скл. абрикосового джему
щіпка ванілі
3 ст. ложки рому
13 скибочок щільного білого хліба або здобної булки.
Спробуйте також простий рецепт рисового пудинга від Огюста Ескоф’є.
Directions
- Яблука очистити, нарізати кружальцями, обсмажити на маслі 2-3 хвилини. Посипати цукром і цедрою, готувати 5 хвилин, щоб шматочки карамелізувалися. Додати корицю, ваніль, джем і ром, смажити ще 2 хвилини.
- Духовку розігріти до 220С. З хлібних скибок позрізати скоринку і обсмажити на пательні.
- Форму для випічки застелити пергаментом, викласти дно і бортики підсмаженими скибочками хліба. Викладати шарами яблука, чергуючи з хлібними обрізками, вмоченими в розтоплене в масло.
- Запікати в розігрітій духовці 30 хвилин, періодично притискаючи яблука лопаткою.
- Дістати з духовки, дати охолонути протягом години, перевернути. Посипати цукровою пудрою.
Якщо вам сподобався простий яблучний пиріжок на хлібі, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.