Мариновані помідори на зиму

Серпень – а значить, настав час робити запаси на зиму із помідорів. Салатики, сік, аджика – це все ще буде. Найперше ж консервуємо помідори цілими.

Інгредієнти для страви

Спробуйте ще рецепт маринованих помідорів з часником.

Як приготувати консервовані помідори

  • Помідори слід вибирати стиглі (але не перестиглі) і невеликі – такі, щоб можна було легко вмістити в горлечко банки, а потім дістати.
  • Миємо чисто трилітрові банки і в кожну на дно кладемо кріп (зелений або у суцвіттях) і по 3-4 зубки часнику. Банки наповнюємо помитими помідорами.
  • Кип’ятимо воду і по черзі (якщо банок кілька) окропом заливаємо помідори. Лити потрібно обережно, спрямовуючи струмінь на самі помідори, а не на скло (щоб банка не тріснула).
  • Після того, як помідори залиті, прикриваємо їх металевими кришками і закутуємо ковдрою.
  • Чере з 10 хвилин зливаємо рідину з першої банки у каструлю, відливаємо кілька ложок у каналізацію, додаємо у воду 2 столові ложки солі, 4 столові ложки цукру та 60 мілілітрів оцту. Каструлю ставимо на вогонь, щоб маринад закипів.
  • Тим часом у банку з помідорами (воду з якої злили) додаємо кілька горошин чорного перцю і лавровий листок.
  • Коли маринад закипить, залити ним помідори і закатати металевою кришкою. Банку закутати дуже добре ковдрою. Це саме зробити по черзі з усіма банками.
  • Тримати їх закутаними до повного охолодження. Після цього винести у прохолодне місце.

Також можна приготувати помідори, мариновані з кавуном.

Якщо вам сподобався рецепт маринованих помідорів на зиму, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора