Мариновані помідори на зиму
Серпень – а значить, настав час робити запаси на зиму із помідорів. Салатики, сік, аджика – це все ще буде. Найперше ж консервуємо помідори цілими.
Інгредієнти для страви
Спробуйте ще рецепт маринованих помідорів з часником.
Як приготувати консервовані помідори
- Помідори слід вибирати стиглі (але не перестиглі) і невеликі – такі, щоб можна було легко вмістити в горлечко банки, а потім дістати.
- Миємо чисто трилітрові банки і в кожну на дно кладемо кріп (зелений або у суцвіттях) і по 3-4 зубки часнику. Банки наповнюємо помитими помідорами.
- Кип’ятимо воду і по черзі (якщо банок кілька) окропом заливаємо помідори. Лити потрібно обережно, спрямовуючи струмінь на самі помідори, а не на скло (щоб банка не тріснула).
- Після того, як помідори залиті, прикриваємо їх металевими кришками і закутуємо ковдрою.
- Чере з 10 хвилин зливаємо рідину з першої банки у каструлю, відливаємо кілька ложок у каналізацію, додаємо у воду 2 столові ложки солі, 4 столові ложки цукру та 60 мілілітрів оцту. Каструлю ставимо на вогонь, щоб маринад закипів.
- Тим часом у банку з помідорами (воду з якої злили) додаємо кілька горошин чорного перцю і лавровий листок.
- Коли маринад закипить, залити ним помідори і закатати металевою кришкою. Банку закутати дуже добре ковдрою. Це саме зробити по черзі з усіма банками.
- Тримати їх закутаними до повного охолодження. Після цього винести у прохолодне місце.
Також можна приготувати помідори, мариновані з кавуном.
Якщо вам сподобався рецепт маринованих помідорів на зиму, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.