Помідори, мариновані з часником на зиму

Не лякайтеся: цей білий наліт – не пліснява, як здається з першого погляду. Це – подрібнений часник. До речі, це єдина спеція у нашому новому рецепті маринованих помідорів. Виходять вони ароматні, в міру гострі і дуже смачні.

Інгредієнти для страви

Спробуйте ще приготувати мариновані помідори зі спеціями.

Як приготувати помідори з часником

  • Помідори помити і розкласти у 3-літрові банки. Закип’ятити воду й окропом залити помідори у банках. Лити обережно, і саме на помідори, а не на скло.
  • Через 10-15 хвилин зливаємо воду з однієї банки в каструлю, додаємо у воду 1 повну столову ложку солі, 2 столові ложки цукру і 1 столову ложку оцту. Маринад ставимо на вогонь.
  • У банку з помідорами кладемо 1 столову ложку давленого часнику.
  • Коли маринад закипить, заливаємо ним помідори з часником і закручуємо банку.
  • Ставимо її догори дном і закутуємо ковдрою. Якщо банок більше, ніж одна, закручуємо таким чином по черзі всі.
  • Розкутувати банки – аж коли повністю охолонуть. Тепер винести у прохолодне місце.

Радимо також 12 перевірених рецептів консервування помідорів.

Якщо випробували рецепт маринованих помідорів з часником і вам сподобалось, пишіть про це у коментарях. Нам важливо знати вашу думку!

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора