Помідори, мариновані з часником на зиму
Не лякайтеся: цей білий наліт – не пліснява, як здається з першого погляду. Це – подрібнений часник. До речі, це єдина спеція у нашому новому рецепті маринованих помідорів. Виходять вони ароматні, в міру гострі і дуже смачні.
Спробуйте ще приготувати мариновані помідори зі спеціями.
Як приготувати помідори з часником
- Помідори помити і розкласти у 3-літрові банки. Закип’ятити воду й окропом залити помідори у банках. Лити обережно, і саме на помідори, а не на скло.
- Через 10-15 хвилин зливаємо воду з однієї банки в каструлю, додаємо у воду 1 повну столову ложку солі, 2 столові ложки цукру і 1 столову ложку оцту. Маринад ставимо на вогонь.
- У банку з помідорами кладемо 1 столову ложку давленого часнику.
- Коли маринад закипить, заливаємо ним помідори з часником і закручуємо банку.
- Ставимо її догори дном і закутуємо ковдрою. Якщо банок більше, ніж одна, закручуємо таким чином по черзі всі.
- Розкутувати банки – аж коли повністю охолонуть. Тепер винести у прохолодне місце.
Радимо також 12 перевірених рецептів консервування помідорів.
Якщо випробували рецепт маринованих помідорів з часником і вам сподобалось, пишіть про це у коментарях. Нам важливо знати вашу думку!