Класичні пампухи з маком | Рецепт сирних пончиків на дріжджах

Як приготувати класичні львівські пампухи із маком? Пропонуємо, солодкі, різдвяні, сирні пончики на дріжджах. 3 рецепти, на воді, молоці та соді, приготовані в домашніх умовах. Підійдуть для приготування в піст, на святвечір, сімейний обід або просто на кожен день, адже готувати їх дуже легко та швидко.

Аби не морочитися із виліплюванням пампухів, можна на пласт розкачаного тіста на відстані 5–10 см. викласти по 1 ч. лож ці маку або густого варення, зверху накрити ще одним шаром розкачаного тіста і склянкою вирізати пампушки. Спробуйте! Як приготувати смачні пампухи, підкаже цей рецепт.

Як приготувати різдвяні пончики на дріжджах

Головне, знати яким боком викладати їх в гарячу олію, якщо вони без начинки, то тією стороною, яка була обвітрена, з начинкою- навпаки, тією, яка лежала на дошці. Перші кілька хвилин, потрібно смажити їх, накривши кришкою, після чого зняти її.

Потрібно дотримуватись температури, якщо вона буде менша ніж 180-190°C, вони будуть надто жирні, так як вберуть в себе велику кількість олії, а якщо більше 190°C, то верхня частина буде підгоряти, залишаючись в середині сирою. Щоб вони ввібрали меншу кількість жиру, залишіть їх на 10 хвилин нічим не накриваючи, щоб трішки обвітрились. Ці маленькі поради, допоможуть приготувати смачні, різдвяні пампухи.

1. Пісні пончики на воді

Пісні пончики на воді

Чудово підійдуть для приготування в піст та на святвечір. Готуються вони на швидку руку. За бажанням, в пампухах, можна вирізати дірочки за допомогою маленької, горілчаної скляночки. Готовий десерт, посипте цукровою пудрою, або обкачайте в суміші пудр з корицею.

За цим рецептом можна і готувати пончики з різними начинками: фруктами, ягодами, тощо. Начинка не повинна бути рідка: варення, повидло, джеми, тощо, не підійдуть Якщо тісто без начинки, тоді можна трішки рідше, так ви отримаєте пухкі та м’які пончики.

Ingredients

  • 5 скл. борошна

  • 1 ст. л. сухих дріжджів

  • 3 ст. л. цукру

  • 1/2 ч. л. солі

  • 3 ст. л. олії

  • 2 скл. теплої води

Спробуйте, картопляні пончики.

Directions

  • Просіюємо борошно та додаємо сухі інгредієнти. Поступово вливаємо олію, після чого – воду.
  • Вимішуємо тісто, залишаємо в теплому місці на кілька хвилин. Воно повинне збільшитись в розмірах(в 2 рази).
  • Далі розкачуємо тісто, товщиною не менше 2 см. За допомогою склянки, видавлюємо пампушки.
  • Залишаємо на 15 хвилин. Після чого розігріваємо олію. Смажимо пончики до золотистості.
  • Викладаємо на паперові рушнички, щоб стік зайвий жир.

2. Класичні львівські пампухи із маком

 Класичні львівські пампухи із маком

Для цього рецепту використовуйте свіжі дріжджі, а не сухі, і обов’язково просіюйте борошно, можна це зробити двічі. Щоб ваші солодощі не були сплющені, не робіть надто рідке тісто, воно повинне тримати форму, і не розтікатися.

Під час смаження, весь смак та аромат горілки вивітриться, а додавати її потрібно для того, щоб вони не ввібрали в себе олію, і не були жирними. Прикрасити можна не лише цукровою пудрою, а й полити шоколадною глазур’ю або помадкою.

Інгредієнти для класичних пампухів

Радимо також приготувати завиванець із маком у хлібопічці.

Як приготувати сирні пончики на дріжджах

  • Розчинити дріжджі у теплому молоці з 4 ст. ложками борошна і 2 ст. ложками цукру і поставити в тепле місце, щоб почали бродити.
  • Згодом додати розтоплене масло, олію, горілку, розтерті жовтки з цукром і просіяне борошно. Вимісити тісто, щоб відставало від рук, і поставити в тепле місце на 40 хв.
  • Коли тісто добре підійде, сформувати пампухи: відщипнути шматочок тіста, розплескати, покласти начинку і защипати пальцями, зробивши кульку. Покласти на дошку, посипану борошном, швом донизу і дати підійти 15–20 хв.
  • Якщо начинка дуже волога, то краще смажити пампухи одразу. У розігріту олію опустити пампухи швом донизу, потім перевернути на другий бік, вийняти шумівкою і викласти на решітку, щоб стекли. Готові пампухи присипати пудрою.

Приготуйте пончики з кисломолочного сиру.

3. Рецепт сирних пончиків на соді

Цей домашній рецепт дуже смачний та простий в приготуванні, і гарно смакує з чаєм, узваром(компот з сухофруктів) або фруктовим киселем. Головне, посуд, в який вливатимете олію, має бути сухим. В тісто, можна додати ще, подрібнені горіхи.

Щоб у вас вийшли ідеальні, пухкі сирні пампушки, необхідно ретельно перетерти сир до однорідності, щоб не залишилось ніяких грудочок, краще зробити це за допомогою блендера. Сир повинен бути якісним та свіжим, і не надто кислим, найкраще підійде саме домашній.

Ingredients

  • 250 г. сиру

  • 2 яйця

  • 2-2,5 скл. борошна

  • 0,5 скл. цукру

  • 0,5 ч. л. соди (погашеної оцтом)

  • 1 скл. олії для смаження

  • 1 п. ванільного цукру

Спробуйте, рецепт сирних литовських пончиків.

Directions

  • Яйця з цукром збити вінчиком, додати до попередньо розтертого виделкою сиру.
  • В масу додати ванільний цукор та соду погашену оцтом. Ретельно перемішати, всипати борошно.
  • Замісити м’яке тісто.
  • У глибокій сковорідці, розігріти олію до 180 градусів, обсмажити пончики з обох сторін, по 3-4 хвилини.

Скуштуйте також маково-шоколадний пиріг.

Вам сподобалися рецепти пампухів на дріжджах? Поділіться ним із друзями!

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора