02.10.2015

Картопляні пончики

Рецепт несолодких дріжджових пончиків із картоплі, які чудово смакуватимуть з першими стравами і навіть просто з соусом чи сметаною. Ароматні, пухкі, із хрусткою скориночкою, вони особливо смакують гарячими. Проте і в холодному вигляді вони чудові. Переконайтеся самі!

Інгредієнти для картопляних пончиків

  • 1 кг картоплі

  • 2 цибулини

  • 150 мл молока

  • 200 г борошна

  • 2 яйця

  • 40 г пресованих дріжджів

  • 1 ч. ложка солі

  • 1 ч. ложка цукру

  • олія для смаження.

Приготуйте також картопляні ватрушки.

Як приготувати пончики з картоплі

  • Картоплю почистити, зварити, розім’яти в пюре. Додати дрібно порізану цибулю і добре вимішати.
  • Дріжджі розвести в молоці з цукром.
  • Коли картопляне пюре схолоне, додати до нього розведені дріжджі, сіль, яйця, борошно і замісити тісто.
  • Залишити на півгодини, щоб підійшло.
  • Підготувати глибоку пательню для смаження, розігріти в ній олію.
  • Руками, змоченими в олії, формувати невеликі пончики довільної форми (кульки, палички, котлетки) і смажити у великій кількості киплячої олії до золотистого кольору.
  • Готові пончики викладати на паперову серветку, щоб увібрала зайву олію. При бажанні можна посмачити часником. Подавати картопляні пончики гарячими до перших страв.

Радимо ще спробувати картопляні кнедлики.

Якщо вам сподобався рецепт картопляних пончиків на дріжджах, будемо раді дізнатися про це в коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.