Гарбузовий салат з руколою, фетою та гранатом
Легка і поживна овочева страва, яка поєднує в собі найсмачніші дари осені: гарбуз, гранат, руколу, цибулю, мед. Цілий салатник вітамінів, яких так бракує в осінню дощову пору. Тож рецепт має не лише гастрономічну, а й сезонну цінність. Не поскупіться на заправку – чим щедріше поллєте нею салат, тим соковитішим та ароматнішим він буде.
Інгредієнти для салату
250 г гарбуза
1 невеликий гранат
100 г сиру фета
1 цибулина
пучок руколи
1 ч. ложка меду
сік з половини лимона
3 ст. ложки оливкової олії
сіль, перець на смак
Спробуйте ще приготувати гарбузовий салат з цибулею та медом.
Як приготувати салат з гарбуза, фети, руколи та гранату
- Гарбуз очистити від шкірки, порізати на невеликі шматочки, викласти на деко, встелене пергаментом для випікання і запекти в духовці до м’якості (цілком вистачить 10-15 хвилин).
- Приготувати заправку: змішати лимонний сік з сіллю, меленим перцем і медом, добре розмішати до розчинення меду та солі.
- Цибулю порізати тоненькими півкільцями і покласти її в заправку, залишити на 30 хвилин, щоб промаринувалася.
- Гранат розламати навпіл і вистукати з нього зернятка.
- Фету порізати великими кубиками.
- З’єднати усі інгредієнти: шматочки гарбуза, фети, листочки руколи та зернята гранату. Полити заправкою з цибулею та оливковою олією.
- Перемішати і одразу ж подавати до столу. Зверху можна посипати ядрами гарбузового насіння.
- Порада від ЇСТИ: замість фети в салат можна покласти будь-який інший розсільний сир – наприклад, бринзу, адигейський або сулугуні.
Рекомендуємо також рецепт гарбузових цукатів.
Як вам сподобався гарбузовий салат з руколою, фетою та гранатом? Маєте в записнику подібний рецепт, який готується інакше чи вам смакує гарбуз у іншій інтерпретації? Поділіться своїм кулінарним досвідом у коментарях.