Гарбузові цукати
Цей рецепт – не просто спосіб заготовки гарбуза на зиму, а й смачна та здорова альтернатива цукеркам. Готується страва дуже просто і досить (як для цукатів) швидко. Не пошкодуйте зусиль і часу – гарбузові цукерочки з легким ароматом апельсина того варті.
Інгредієнти для цукатів
Рекомендуємо також рецепт гарбузових мафінів.
Як приготувати гарбузові цукати
- Гарбуз порізати на шматочки.
- Апельсин обдати окропом, порізати, вибрати кісточки, залити киплячою водою і варити 10 хвилин.
- Цим відваром зі шматочками залити цукор і варити до повного розчинення.
- Киплячим сиропом залити гарбуз і дати схолонути.
- Потім варити на повільному вогні до готовності, шматочки гарбуза мають стати прозорими.
- Уварені шматочки вийняти з сиропу, висушити електросушці. Якщо немає сушки, поставити в духовку при температурі 100-160 градусів. Сушити при відчинених дверцятах.
- Підсушені шматочки гарбуза обсипати цукровою пудрою і скласти в баночку.
- Готові гарбузові цукати можуть зберігатися у щільно закритій посудині близько 6 місяців. Смакують як у солодкій випічці, так і самостійно – як цукерки.
Спробуйте ще приготувати гарбузові “ананаси” на зиму.
Якщо вам сподобався рецепт гарбузових цукатів, порекомендуйте його друзям у соціальних мережах.