Гарбузовий салат
А ви знали, що слово гарбуз запозичене із тюркської і дослівно перекладається як віслючий огірок, а з латині – круглий огірок? Одного такого огірочка вистачить на кілька десятків салатів. Треба хороший рецепт?
Інгредієнти для гарбузового салату
500 г м’якоті гарбуза
2 червоні цибулини
1 пучок салату
2 ст. ложки оливкової олії
2 ст. ложки панірувальних сухарів
1 ч. ложка меду
2 ст. ложки лимонного соку, сіль.
Рекомендуємо також приготувати гарбузовий хліб з цибулею і горіхами.
Як приготувати гарбузовий салат
- Гарбуз порізати невеликими скибочками, обваляти кожен шматочок у сухарях, викласти на змащений олією лист сухарями і запекти.
- Цибулю порізати півкільцями, листя салату ретельно промити і обсушити.
- На тарілку викласти листки салату, зверху тоненькі півкільця цибулі і все покрити шматочками запеченого гарбуза.
- Полити салат заправкою і через 10 хвилин подавати до столу.
- Заправка: з’єднати сіль, олію, лимонний сік і рідкий мед, розмішати до однорідного стану.
Скуштуйте також гарбузовий хліб з цибулею і горіхами.
Якщо вам сподовався рецепт гарбузового салату, напишіть про це у коментарях.