Салат з цвітної капусти | Рецепти з помідорів, курки, кукурудзи, моркви

Салат з сирої (свіжої) цвітної капусти не лише корисний, а й дієтичний та смачний. Саме тому, пропонуємо 2 найкращі рецепти: з помідорів, курки, кукурудзи, моркви, болгарського перцю та з сухариками. Такі салати можна готувати на кожен день, і навіть на святковий стіл. Готувати його легко та швидко, а з нашими порадами, ще простіше.

Цвітна капуста, на відміну від білокачанна, більш корисна, в ній міститься вітаміни А, С, групи В та іншими не менш корисними мікроелементами: магній, калій, фосфор, кальцій, тощо. До того ж, вважається низькокалорійною, тому чудово підійде для дієтичного харчування. 

 

Як приготувати салат з цвітною капустою

Усім відомо, що сирі овочі містять більше вітамінів, ніж варені. Тож за у цьому салаті цвітну капусту відварювати не станемо. Виявляється, у сирому вигляді вона теж, дуже смачна. За бажанням, можна змінити рецепт, і відварити свіжу, цвітну капусту у підсоленій воді кілька хвилин. Взагалі, її можна вживати в будь-якому вигляді: сиру, варену, смажену, тушковану, запечену.

Ми підготували 2 смачних салати з сирої капусти, які можна заправляти як майонезом, так і сметано, натуральним йогуртом, різними соусами чи заправками. Завдяки часнику, салат виходить в міру гострим та пікантним. А щоб салати гарно виглядали на святковому столі, можете посипати їх перед подачею натертив вареним яйцем та свіжою зеленню. Чудово поєднуються з другими стравами: кашею, картоплею чи м’ясом.

1. Салат з цвітної капусти, помідорів, болгарського перцю та моркви

Салат з цвітної капусти, помідорів, болгарського перцю та моркви

Оригінальний та цікавий салат з капусти, може урізноманітнити ваше святкове чи буденне меню. Він виходить хрусткий, вітамінний, адже до кольорової капусти додається багато корисних овочів: помідори, болгарський перець, морква.

А готувати його дуже просто та швидко. Подавати можна з будь-якими кашами та м’ясом. Прикрасити свіжим, дрібно нарізаним кропом.

Інгредієнти для салату

  • 200 грамів цвітної капусти

  • 2 помідори

  • 100 грамів твердого сиру

  • 1 шт. болгарського перцю

  • 1 шт моркви

  • 2-3 зубки часнику

  • кріп

  • 3 столові ложки сметани

  • 1 чайна ложка соєвого соусу

  • 1 чайна ложка зерен гірчиці

Радимо також рецепт цвітної капусти в сметанно-томатному соусі.

Як приготувати салат з капусти та помідорів

  • Цвітну капусту помити і розібрати не невеличкі суцвіття.
  • Помідори та солодкий перець порізати довільно.
  • Моркву натерти на тертці.
  • Капусту з’єднати з помідорами, перцем та морквою, додати подрібнені часник, кріп, натертий на грубу тертку сир, попередньо запарену окропом гірчицю.
  • Усе вимішати і полити сметаною та соєвим соусом.

Пропонуємо, 12 страв, з різних видів капусти.

2. Салат з цвітної капусти, курки, кукурудзи і сухариками

Салат з цвітної капусти, курки, кукурудзи і сухариками

Завдяки використанню сметани, а не майонезу, можна вживати салат і для дієтичного харчування, до того ж, в поєднанні з капустою навіть найжирніша сметана чи майонез, втратить частину своєї калорійності.

Вітамінний та дієтичний салат з цвітної капусти, можна готувати хоч на щодень. Його можна подавати не лише холодним, а й злегка теплим.

Ingredients

  • 300 г. цвітної капусти

  • 80 г. сухариків

  • 200 г. кукурудзи

  • 200 г. курки

  • 2 ст. л. сметани

  • 50 г. петрушки

Спробуйте, рецепт цвітної капусти, запеченої з сиром.

Directions

  • Цвітну капусту розділити на маленькі шматочки.
  • Курку відварити до готовності у підсоленій воді. Порізати довільними шматочками.
  • До свіжої цвітної капусти додати кукурудзу, курку, сухарики та дрібно порізану зелень. Заправити все майонезом та перемішати.

Рекомендуємо, фаршировану цвітну капусту.

Головне, правильно обрати цвітну капусту, вона повинна бути без пошкоджень, рівномірного кольору. Салати краще готувати із верхньої частини суцвіть з короткими стеблинами. Кольорова капуста поєднується практично з усіма продуктами, чого не можна сказати про спеції. Найкращий варіант готувати з петрушкою, лимоном, шафраном та перцем. Головне, щоб спеції, не мали яскраво вираженого запаху та смаку.

Можна ще спробувати рецепт запіканки із цвітної капусти.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора