Другі страви з картоплі| Гарячі рецепти в духовці VS мультиварці

Другі страви з картоплі завжди були найбільш популярні, адже готувати їх швидко та просто. Тому ми підготували для вас добірку: “гарячі рецепти в духовці та мультиварці”. Тут ви знайдете, теплі та дешеві страви на кожен день з сирої та вареної картоплі: фарширована картопля з куркою, в медовому соусі, в беконі, з м’ясом в духовці та картопляний пиріг “Кугель”.

Гарячі другі страви, повинні бути приготовані з якісних та свіжих продуктів, і обов’язково входити в раціон кожного. Зазвичай, обід починається з перших страв, але основою на столі залишаються саме другі страви. Якщо їх правильно приготувати, вони сподобаються усім.

Теплі другі страви на кожен день

Другі страви – це гарячі рецепти з м’яса, риби, круп та овочів, які подають на обід та вечерю. І в кожного свої рецепти приготування, які підійдуть на кожен день. Але, якщо звична картопля по-селянськи трохи набридла, можна приготувати безліч інших варіацій цього плоду. Кілька з них, представлені у цій статті.

Приготувати щось смачне на кожен день, не важко, головне знайти свій рецепт, в цьому я вам допоможу, і поділюсь легкими та ситними гарячими рецептами других страв з картоплі які просто готувати в домашніх умовах.

1. Фарширована картопля з куркою в духовці

Фарширована картопля з куркою в духовці

Проста і водночас смачна та ситна друга страва, яка готується швидко. Краще доповнити запечену картоплю салатом зі свіжих овочів та склянкою холодного томатного соку. Можливо, на святковий стіл чи день народження не підійде, проте чудово впишеться на сімейний обід чи вечерю. Замість шматочків курки, можете взяти фарш курятини, свинини або яловичини.

Додавши порізані помідори,які виділять сік, так ви отримаєте ніжну запечену страву. Оскільки зараз сезон грибів, м’ясо можна замінити лісовими грибами. Щоб акуратно дістати серцевини, скористайтеся ложкою для морозива, або звичайною чайною чи столовою ложкою, в залежності від розміру бульби.

Ingredients

  • 1,5 кг. картоплі

  • 550 г. курячого м’яса (без кістки)

  • 1 цибулина

  • 2 морквини

  • 1 шт. перцю чилі

  • 250 г. зеленого горошку

  • 200 г. консервованої кукурудзи

  • 200 г. твердого сиру

  • Оливкова олія

  • Сіль, перець, спеції

Рекомендуємо, куряче м’ясо в картопляній шубці.

Приготування

  • Кожну картоплину ретельно миємо та загортаємо у фольгу. Випікаємо до готовності при 100 градусів. Час залежить від розміру плоду.
  • Курку нарізаємо на однакові маточки.
  • Моркву та сир натираємо на дрібній тертці.
  • Перець чилі та цибулю дрібно нарізаємо кубиками.
  • Цибулю обсмажуємо, додаємо моркву, тушкуємо. В кінці кидаємо гострий перець.
  • Дістаємо запечену картоплю, розрізаємо навпіл та дістаємо середину. З неї робимо пюре додаємо тушковані та консервовані овочі, куряче м’ясо. Перемішуємо і кладемо назад у картопляні човники. Посипаємо тертим сиром.
  • Відправляємо у добре розігріту при 200 градусів духовку на 5-7 хвилин.

2. Картопля в медовому соусі

Картопля в медовому соусі

Запечену картоплю викладати порційно на тарілки і посипати дрібно нарізаною зеленню петрушки та кропу. Подавати можна з легким овочевим салатом. Для більшої ситості, можна додати шматочки м’яса, але тоді потрібно попередньо його підсмажити або відварити, хоча я користуюсь першим варіантом. На смак страва виходить солодкувата з легкою кислинкою.

Смачна страва вийде, якщо використати маленьку за розміром картоплю, і варити її цілою. Це дешева страва на кожен день, проте, можна подавати і на святковий стіл та романтичну вечерю. Чудово смакуватиме до червоного напівсолодкого вина.

Ingredients

  • 8 шт. картоплі

  • 2 ст. л. меду

  • 2 ч. л. соєвого соусу

  • 2 ст. л. гірчиці

  • 3 ст. л. гірчиці

  • Сіль, перець

Directions

  • Очищуємо картоплю, розрізаємо на 4 частини та варимо у підсоленій воді. Після закипання, робимо середній вогонь та варимо хвилин 15 (до напівготовності).
  • У мисці з’єднуємо соєвий соус, мед, гірчицю та оливкову олію.
  • Духовку розігріваємо до 180 градусів.
  • З картоплі зливаємо воду. Кладемо її у форму змащену вершковим маслом. Заливаємо соусом і запікаємо 20 хвилин.

3. Картопля в беконі

Подавати одразу в гарячому вигляді на святковий стіл. Я готую до готової страви сметанний соус: змішую сметану 20% жирності з часником, зеленню, чорним молотим перцем та гірчицею – чудова заправка до гарячої страви. Сметану можна замінити натуральним йогуртом, як для запікання, так і для соусу.

Перед тим як вимикати вогонь з картоплі, варто перевірити її готовність, для цього візьміть виделку, проткніть неї картоплину, вона має легко проходити, але не розвалюватись, інакше рецепт не вдасться. Кількість шматочків бекону має збігатись з кількістю картоплі. Подавати разом із легким салатом або свіжими чи маринованими овочами.

Ingredients

  • 1 кг. картоплі

  • 300 г. копченого бекону

  • 100 мл. сметани 20% жирності

  • 2 ст. л. майонезу

  • Зелень петрушки та кропу

  • 1 гілочка розмарину

  • Сіль, перець

  • Вершкове масло для змащування

  • 2-3 зубчики часнику

Спробуйте, рецепт картопляних кексиків з куркою та сиром.

Directions

  • Ретельно очищуємо картоплю та відварюємо її у мундирах 30 хвилин після закипання. Потім, столовою ложкою перекладаємо плід у глибоку ємність.
  • Бекон нарізаємо тонкими пластинами, викладаємо у тарілку та накриваємо харчовою плівкою.
  • Зелень миємо та дрібно нарізаємо. Часник пропускаємо через прес.
  • Змішуємо часник, зелень, сметану, майонез, сіль та перець.
  • Готовим соусом заливаємо відварену картоплю і залишаємо на 10 хвилин.
  • Тепер, кожну картоплину замотуємо в шматочки копченого м’яса, скріплюємо зубочистками. Так робимо з рештою продуктів.
  • Дно змащуємо маслом і викладаємо картоплю в беконі. Заливаємо соусом що залишався, посипаємо розмарином.
  • Відправляємо у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.

4. Картопляний “Кугель”

Картопляний "Кугель"

Страва традиційно готується з картоплі, але буває з локшини, буряка, рису або солодка. Можна використовувати і доповнення з м’яса, кабачків, помідорів, квасолю, зеленого горошку, тощо. Гаряча, смачна та ситна запіканка єврейської кухні, яка готується дуже швидко, просто і що головне дешево і з доступних продуктів. Готувати можна на кожен день, але і на святковий стіл підійде чудово. Подавати страву зі сметаною, гірчицею або кетчупом, а можна зробити соус, який описаний в рецепті вище.

Форма візьміть таку, щоб суміш була товщиною 3-4 сантиметри, тоді вона не буде сира в середині, і не пересушиться під час випікання. Замість сита, можна взяти марлю і скласти її в два шари, щоб легше вичавити сік з картоплі.

Інгредієнти для запіканки

  • 950 г. картоплі

  • 1 цибулина

  • 2 зубці часнику

  • 1,5 ч. л. солі

  • 3 шт. яєць

  • перець за смаком

  • 3 ст. л. крохмалю

  • 5 ст. л. олії

Спробуйте, пиріг з м’ясом і картоплею.

Приготування картопляного пирога

  • Очищуємо картоплю, цибулю та часник, натираємо все на тертці з великими отворами (бульбу натираємо вокрему миску).
  • До цибулі з часником додаємо сіль, перець і яйця, перебиваємо все блендером.
  • Бульбу кладемо на сито, віджимаємо рідину руками.
  • Додаємо цю суміш до картоплі, всипаємо крохмаль, додаємо розігріту олію. Перемішуємо.
  • Форму змащуємо олією, викладаємо готову суміш і випікаємо при 180 градусах 1 годину.

5. Картопля з м’ясом у духовці

 Картопля з  м'ясом у духовці

Картопля зі шматочками м’яса виходить ніжною в середині, проте зовні, зі скоринкою. Щоб знизити калорійність, візьміть куряче або індиче м’ясо. Готувати можна не лише у формі для випікання, а порційно в горщиках, збільшивши порцію вдвічі. Можна додати ще один шар з помідорів, для соковитості другої страви, нарізавши їх кільцями.

Приготуйте також сирний, копчений соус для теплої страви, або англійський гірчичний, вони ідеально доповнять не лише цей рецепт, а й будь-яку іншу другу страву з використанням м’яса та картоплі. Тому мерщій записуйте та готуйте печеню з картоплі та свинини.

Інгредієнти для печеної картоплі

  • 600 г. свинини

  • 1 кг. картоплі

  • 1-2 цибулини

  • 0,5 ч. л. паприки

  • 0,5 ч. л. куркуми

  • По 0,5 ч. л. молотого перцю, червоного та чорного

  • Олія для смаження

  • Борошно для панірування

  • 200. мл. вершків

  • Сіль

Рекомендуємо, рецепт картопляної бабки “Кучмок”.

як приготувати картоплю з м'ясом

  • М’ясо порізати середніми шматочками, посолити, поперчити. Обкатати в борошні та смажити на олії до золотистості.
  • Очистити картоплю, порізати, посипати куркумою та паприкою. Злегка обсмажити
  • Викласти свинину у форму для запікання, далі покласти картоплю.
  • Цибулю нарізати кільцями і викласти у форму. Залити все вершками.
  • Випікати 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Пропонуємо, картопляні зрази з лівером.

Страви з картоплі в мультиварці

У мультиварці зручно і швидко готувати будь-які страви. Наприклад, картопля в ній виходить дуже смачна, завдяки спеціальній технології. На сьогоднішній день, цей прилад, практично на кухні в кожної господині. Саме тому, вашій увазі, добірка 5-ти гарячих рецептів, других страв з картоплі в мультиварці:

Теги: