Африканська кухня | Банку з тушкованим м’ясом в томатному соусі

Хочете дізнатися, що готують в Африці на Новий рік 2021? Сьогодні, поділимось, традиційною стравою з Гани (Африка) — Банку з тушкованим м’ясом в томатному соусі. Дізнайтеся, як правильно приготувати Банку. Африканська кухня, досить різноманітна та сповнена смаку, яка викликає у нас неабиякий інтерес. Тому, мерщій готувати разом з нами!

Африканська кухня, дуже відрізняється від нашої, але не дивлячись на це, існують і дещо схожі рецепти, смачних страв. Національні страви країн Африки, у якості хліба або гарніру до м’яса чи інших страв, готують, так звані коржики, які мають назву Угалі або Банку (в залежності від регіону) — це туго зварена каша, з кукурудзяного борошна.

Як приготувати африканську страву на Новий рік

Окрім різних супів та закусок, існує багато простих та смачних в приготуванні страв, які ви можете приготувати у себе на кухні. Тушковане м’ясо в томатному соусі, дещо схоже до нашої страви, які ми зазвичай готуємо в домашніх умовах, тільки дещо гостріше, з неймовірним ароматом та хрусткою скоринкою. А Банку, готується з кукурудзяного борошна та звичайної води, головне, швидко та постійно вимішувати страву. Тоді у вас вийде незвичний та смачний гарнір до м’яса в томатному соусі.

Щоб ви могли на власні очі, побачити весь процес приготування новорічної страви в Африці, ми пропонуємо вам покроковий відео-рецепт, де готуватиме Максим Нікітін та Zac (Зак), він з Гани (Африка). Дізнайтеся, що їдять африканці — такий рецепт ви ніде не знайдете. Підписуйтесь на канал, адже попереду ще багато цікавих страв, гостей та не тільки.

Традиційний рецепт з Гани, можна приготувати і на українській кухні. Головне, слідувати інструкціям. Традиційна Африканська кухня, зазвичай використовує велику кількість трав, спецій та гострого перцю чилі. Але ви, можете зменшити їх кількість за бажанням. Улюбленими спеціями африканців, є шафран, кмин, перець та інші спеції, тому можете сміливо додавати їх до цієї страви.

Пропонуємо, ще м’ясний соус до будь-якого гарніру.

Інгредієнти для африканської страви

  • Яловичина

  • Курячі гомілки

  • Цибуля

  • Помідори

  • Імбир

  • Гострий червоний перець

  • Кукурудзяне борошно

  • Мелений червоний перець

Пропонуємо, тушковану яловичину в томатному соусі.

Як приготувати тушковане м'ясо в томатному соусі:

  • Нарізаємо цибулю, перець чилі та імбир, відправляємо все у блендер, заливаємо невеликою кількістю води. Після чого, зливаємо його у іншу ємність.
  • Розігріваємо сковороду викладаємо яловичину та курячі гомілки, через 3-4 хвилини заливаємо наш гострий соус і готуємо 15-20 хвилин.М'ясо в гострому соусі - африканська страва на Новий рік
  • Тепер, нарізаємо помідори і відправляємо у блендер.
  • Тушковане м’ясо перекладаємо у іншу сковороду, наливаємо олії і смажимо на сильному вогні до хрусткої скоринки. Приготування страви з Гани - м'ясо під томатним соусом
  • Знову забираємо готове м’ясо і обсмажуємо там подрібнену цибулю. Коли вона вже стане золотистою, кидаємо томатну пасту, червоний перець, на цьому етапі можна додати трішки солі за потреби.
  • Коли цибуля, повністю готова, вливаємо наш томатний соус, готуємо приблизно 15-20 хвилин а потім, кидаємо курячий бульйонний кубик, доливаємо води та викладаємо яловичину і курятину у сковорідку до соусу.М'ясо в гострому соусі
  • Тепер починаємо готувати гарнір до м’яса — Банку. Спочатку ми доводимо підсолену воду до кипіння і акуратно починаємо всипати кукурудзяне борошно,постійно та швидко вимішуючи наш гарнір. Тепер додаємо до гарніру наше тушковане м’ясо в соусі та подаємо на новорічний стіл.

Дізнайтеся, про один з найгостріших соусів Світу в Африці.

М’ясо яловичини та курятини є досить дієтичним, але смачним,така страва, стане чудовим варіантом вечері для всієї сім’ї, а ще готується швидко та легко, якщо знати основні правила. Подати цю страву можна не лише до Банку, а й до будь-якого іншого гарніру: гречки, рису, макаронів, тощо. До речі, найпопулярнішою кашею в Африканській кухні, є кускус, який зазвичай, робиться з манки і смакує до м’яса та овочів.

Обсмажувати м’ясо, можна не лише на олії, а й на вершковому маслі. Перець чилі, використовувати не потрібно, якщо по стану здоров’я вам не можна гострих страв, тоді для більш пікантного смаку, під час обсмаження цибулі, можете додати кілька зубчиків часнику.

Дізнайтеся, як правильно їсти страви у Африці.

Теги: