Cтрави з картоплі нашвидкуруч | Смачні рецепти
Які приготувати страви з картоплі нашвидкуруч? Пропонуємо смачні домашні рецепти картоплі на кожен день: картопляний суп пюре з гарбуза. котлетки в соусі з вареної картоплі і яєць, кульки з фаршу, з куркою в мікрохвильовці, з м’яса і тушкованої картоплі, оладки з лососем на сковороді.
Картоплю можна вважати другим хлібом, адже без неї не обходиться практично жодна страва. Її варять, смажать, тушкують, запікають, використовують для приготування супів, теплих страв, салатів та навіть випічки. Проте, якщо вам набридли одні й ті ж страви, хочеться чогось оригінального, але нашвидку руку, тоді ви за адресою.
Смачні страви з картоплі
Картопля чудово поєднується з усіма продуктами: м’ясом, морепродуктами, овочами. Тому навіть якщо у холодильнику залишилась лише картопля та яйця, ви зможете приготувати смачний обід чи вечерю. Ми підготували добірку з 6 страв, тут зібрані не просто смачні рецепти, а оригінальні, які готуються швидко. Звичайно, за 5 хвилин ви навряд чи щось приготуєте, але ці страви займуть мінімум вашого часу.
До того ж тут представлені оригінальні страви, які можуть підійти і на святковий стіл, адже запекти картоплю з салом або зварити пюре, вміє та знає кожен.
1. Картопляний суп пюре з гарбузом
Відмінна осіння гаряча страва з картоплі і гарбуза. Її можна подати разом із грінками, які попередньо обсмажити на олії з часником, прикрасити гілочкою петрушки. Сюди підійдуть будь-які спеції, але мені найбільше подобається паприка, гранульований часник та спеціальна приправа для супу, але ви можете додати і ваші улюблені.
Воду в рецепті ми не доливаємо, через те, що гарбуз при варінні випустить власний сік, плюс ми ще використовуватимемо вершки, тоді гаряча страва може бути надто рідка. Якщо вам подобається відчувати шматочки овочів, то цибулю з морквою можете додати після збивання блендером. Не бійтеся експериментувати, адже зараз сезон картоплі, і її ще багато.
Ingredients
300 г. очищеного гарбуза
3 картоплини
1 морквина
1 цибулина
100 мл. вершків 20%
2 ст. л. олії
сіль, перець, спеції
Приготуйте, крем-суп із броколі.
Directions
- Гарбуз та картоплю порізати великими шматочками.
- Порізані овочі складаємо в каструлю та заливаємо водою так, щоб вона не покривала продукти на 4-5 см. Ставимо на великий вогонь, після закипання зменшуємо його і варимо 20 хвилин.
- Почистити моркву та цибулю. Ріжемо півкільцями. Смажимо 5 хвилин на олії.
- За 7 хвилин до готовності гарбуза з картоплею додаємо моркву з цибулею.
- Коли все готове, збиваємо овочі за допомогою блендера до кремоподібного стану і додаємо сіль та спеції.
- Наприкінці додаємо вершки і далі збиваємо кілька секунд. Смачного!
2. Кульки в соусі з вареної картоплі і яєць
Кожна господиня готує безліч різноманітних страв з картоплі, але не всі можна приготувати легко і водночас оригінально. Тому, пропонуємо рецепт, який готується дуже швидко, всього за 20 хвилин ви отримаєте чудові котлетки, які наситять ваш організм майже на весь день. Борошно краще додавайте частинами, і регулюйте самі, щоб не забивати тісто.
Чудовий обід, який можна готувати на кожен день та ще й нашвидкуруч. Подавати до макаронів, гречки чи як самостійну страву.
Ingredients
1 кг. картоплі
2 яйця
200 г. борошна
Спеції за смаком
Підлива
1 цибулина3 зубці часнику
100 г. вершкового масла
2 ст. л. томатної пасти
60 г. твердого сиру
0,5 л. води
сіль, перець, спеції
Рекомендуємо, грибний жульєн у картоплині.
Directions
- Очищену картоплю відварити у підсоленій воді. Злити воду.
- Розім’яти картоплю і додати сіль, перець, спеції, яйця та борошно. Вимішати ретельно.
- Формуємо невеликі кульки, час від часу посипаємо їх борошном щоб не прилипали до рук.
- Готуємо соус. На вершковому маслі смажимо цибулю з часником. Кидаємо томатну пасту і кілька хвилин тушкуємо.
- Вливаємо воду, можна трохи посолити або вкинути спеції.
- Після того, як соус закипить додаємо натертий сир, готуємо поки сир не розплавиться.
- Готові кульки вкидаємо в киплячу воду, яка заздалегідь солена.
- Варимо на середньому вогні кілька хвилин. Вони готові коли спливуть на поверхню каструлі.
- Підливу виливаємо у глибоку ємність, туди ж викладаємо варені картопляні кульки.
3. Кульки з вареної картоплі і фаршу
Плюс цієї страви в тому, що не потрібно готувати до неї гарнір, адже ним слугує картопля, а фарш – це якби і є м’ясна страва. Чудово підійде легкий салатик або будь-який соус на ваш погляд, можете приготувати підливу, яка описана в попередньому рецепті.
Найкраще ліпити, коли картопля ще тепла, інакше вона втратить свою еластичність та покриється грудочками. Перець краще взяти різного кольору, а так як нам потрібно лише 1, то використайте 1/3 жовтого, червоного та зеленого перців. За бажанням додайте в фарш оливки. Рецепт розрахований на 6 порцій.
Ingredients
2 кг. картоплі
1 кг. фаршу
3 цибулини
1 п. зеленої цибулі
1-2 шт. болгарського перцю
2 ч. л. спецій
2-3 зубці часнику
200 г. пшеничного борошна
300 г. панірувальних сухарів
500 мл. олії
7 шт. яєць
Рекомендуємо, куряче м’ясо в картопляній шубці.
Directions
- Зварити картопляне пюре (не використовуючи воду). Паралельно відварити 3 яйця вкруту.
- Злегка обсмажити дрібно нарізану цибулю з часником. Туди ж кинути фарш.
- Постійно помішуємо засмажку, і кидаємо сіль, перець, спеції, солодкий перець і зелену цибулю.
- Коли маса готова, ріжемо туди варені яйця і перемішуємо.
- В одній тарілці готуємо кляр, в іншій викладаємо панірувальні сухарі, в третій – борошно.
- Картопля слугуватиме нам тістом, ліпимо маленькі коржики, викладаємо в середину м’ясну начинку і формуємо кульку. Так робимо зі всіма іншими компонентами.
- Тепер кожну кульку обкачуємо в борошні, потім клярі, далі в сухарях і відразу вкидаємо в гарячу олію, але обережно щоб бомбочки не розірвалися. Поливаємо олією зверху для рівномірного приготування.
4. Страви з картоплі та курки в мікрохвильовці
Рецепт дуже швидкий, все що потрібно: порізати та викласти в глибокий посуд всі компоненти та відправити в мікрохвильовку. Можна скористатися і духовкою, проте в СВЧ печі зручніше, так як продукти виходять соковиті та ніжні. Не обов’язково викладати все шарами, якщо часу обмаль, тоді змішайте всі інгредієнти з соусом і викладіть в підготовлений посуд.
Готову страву посипати можна зеленою цибулею або кропом. Для більшого аромату, додайте будь-які трави та спеції. Майонез звісно, рекомендується використовувати домашній, а ще краще візьміть сметану, змішайте її з часником та зеленню і отримаєте пікантний та не шкідливий соус.
Ingredients
800 г. картоплі
400 г. курячих стегон
100 г. ріпчастої цибулі
50 г. майонезу
сіль, перець за смаком
Спробуйте, рецепт запеченої картоплі в мікрохвильовці.
Directions
- З курячих стегон вирізаємо кістку, м’ясо нарізаємо шматочками. Додаємо сіль та перець, перемішуємо.
- Картоплю очищуємо та ріжемо соломкою.Цибулю – півкільцями.
- Беремо посуд який підійде для мікрохвильовки, змащуємо дно майонезом і викладаємо шарами: цибулю, картоплю, м’ясо, змащуємо все майонезом, і так кілька разів, але верхній шар повинен бути змащений соусом. За потреби картоплю теж можна посолити.
- Страву накриваємо кришкою або широкою тарілкою і ставимо в СВЧ піч на 35-40 хвилин на повну потужність.
5. Картопляні оладки з лососем на сковороді
Тут міг би бути рецепт дерунів, проте, ми вирішили приготувати щось оригінальне з картоплі, яке готується легко та швидко. Подавати разом зі сметаною та свіжою зеленню. Чудово смакуватиме з вареним яйцем, у якого злегка рідкий жовток.
Взагалі, це універсальний рецепт, замінити лосось можна грибами, м’ясом, навіть ковбасою. Або поекспериментувати зі спеціями, отримавши ідеальну та вишукану страву з картоплі.
Ingredients
300 г. вареної картоплі
4 шт. копченого лосося
1 ст. л. борошна
2-3 гілочки зеленої цибулі
вершкове масло
сіль, перець, спеції
Пропонуємо, рецепт теплого салату з картоплею і зеленою цибулею.
Directions
- Картоплю натерти на тертці з великими отворами.
- Додати туди борошно, шматочки лосося, шматочок масла, дрібно нарізану цибулю, сіль та перець. Перемішуємо.
- Смажимо оладки на розігрітій сковорідці з олією. Викладаємо на тарілку.
6. Тушкована картопля з м’ясом
Весь процес приготування смачної страви займе близько години, але не забувайте, що вам лише потрібно буде очистити, нарізати продукти і вкинути їх по черзі у казан, решта часу піде на саме тушкування. В процесі готування, за потреби, доливайте воду, щоб м’ясо та овочі не пригоріли.
Готову страву з картоплі і м’яса викладаємо порційно на тарілки, посипаємо свіжою зеленню, або гілочками петрушки. Подавати в гарячому вигляді. Можна також, прикрасити тонко нарізаною ріпчастою цибулею та базиліком. Для більшої ніжності м’яса, можете перемішати його зі сметаною, і тоді смажити або в процесі тушкування вкинути її і ретельно перемішати.
Ingredients
50 г. свинячого м’яса
1 кг. картоплі
2 цибулини
2 шт. моркви
2-3 зубчики часнику
100 г. олії
сіль, перець, спеції
2-3 шт. лаврового листа
Приготуйте, картоплю фаршировану твердим сиром.
Directions
- Свинину нарізаємо на невеликі кубики.
- Очищену моркву та цибулю нарізаємо довільно невеликими шматочками.
- Розігріваємо олію у глибокій сковорідці і смажимо цибулю до золотистості, далі додаємо моркву і смажимо.
- Кидаємо м’ясо. Вливаємо воду, приблизно 1 склянка. Зменшуємо вогонь і тушкуємо 30 хвилин.
- Картоплю і часник очищуємо, нарізаємо кубиками. Додаємо картоплю, солимо, перчимо, кидаємо лавровий лист, часник та спеції. Перемішуємо, накриваємо кришкою, тушкуємо поки картопля не буде легко проколюватися виделкою.
Дізнайтеся, 10 варіантів картопляного пюре.
Якщо вам сподобалися рецепти страв з картоплі нашвидкуруч, розкажіть про це у коментарях.