Як приготувати печінку з карамелізованою грушею

Як приготувати печінку з карамелізованою грушею? Спробуйте 2 швидких рецепти м’якої печінки з грушею та смаженою цибулею. Приготування страви з печінки свинини та курятини, але підійде і теляча, яловича, індича чи навіть кроляча.

Тушена печінка з грушею – оригінальна, але проста страва, яка прикрасить ваш святковий стіл. Печінка поєднується з великою кількістю інгредієнтів, в тому числі і фруктами. Кисло-солодкий присмак, з легкою гостринкою, підійде навіть для приготування салатів. Приготування печінки з грушами займе у вас мінімум часу, і для дітей вийде смачний обід, за бажанням, груші можна замінити яблуками.

Рецепт свинної печінки з грушею

Рецепт печінки з свинини

Головне в приготуванні – час смаження самої печінки. Якщо її перетримати, отримаєте жорсткі шматки. Вона повинна бути світло-рожевою всередині, випускати сік, але без крові. Шматочки не повинні бути надто маленькі, інакше однозначно пересушите.

Якщо шматки печінки надто тверді, потрібно їх злегка відбити. Свинну печінку необхідно вимочити в молоці, щоб позбутися специфічної гіркоти.

Для цього рецепту, потрібні лише тверді груші, інакше вони розпадуться, і перетворяться в кашу. Подавати до картоплі пюре, посипавши чорним меленим перцем, або кунжутом. Можна подавати навіть для дітей.

Ingredients

  • 1 кг. печінки

  • 1 велика цибулина

  • 7- мл. олії для смаження

  • борошно для панірування

  • 2 ст. л. соєвого соусу

  • госрий червоний перець, хмелі-сунелі, сіль за смаком

  • Для карамелізованих груш:
    2 шт. груші

  • 50 г. масла

  • 50 г. цукру

  • 1/2 ч. л. сушеного імбирю

  • 1/2 ч. л. куркуми (порошку)

Спробуйте, рецепт курячої печінки в клярі.

Directions

  • В сковорідку вливаємо олію, розігріваємо, кладемо порізану півкільцями цибулю. Смажимо до м’ягкості.
  • Печінку очищуємо, паніруємо в борошні і викладаємо до цибулі. Далі, додаємо сіль та спеії.
  • Смажимо печінку з обох сторін. В кінці додаємо соєвий соус, знімаємо з вогню, накриваємо кришою та залишаємо на 10 хвилин.
  • Груші миємо, нарізаємо пластинами, розміром 1 сантиметр.
  • В сковороді розігріваємо масло, цукор, спеції. Перемішуємо.
  • Додаємо груші коли цукор почне розчинятися. Знову розмішуємо. Карамелізуємо груші з кожної сторони, приблизно 3 хвилини.
  • Викладаємо їх до печінки та поливаємо карамельним соусом.

Приготуйте ніжний паштет з курячої печінки.

Рецепт курячої печінки з карамелізованою грушею

Якщо страва не розрахована для дітей, можна додати трішки червоного сухого вина під час смаження субпродукту. Якщо вона не випускає кров, але залишається рожевого відтінку, значить, вона дійшла безпечної стадії готовності.

Коли зніматимете з вогню, пам’ятайте, що знаходячись в сковорідці, вона продовжить певний час готуватись, тому одразу викладайте її на тарілку.

З груші, можна не знімати шкірку, страва вийде оригінальніше. Подавати, посипавши свіжою зеленню та кунжутом.

Ingredients

  • 350 г. курячої печінки

  • 4 шт. стиглих груш

  • 2-3 ст. л. соєвого соусу

  • 3-4 ст. л. борошна

  • 3-4 ст. л. олії

  • сіль, перець, сухі спеції за смаком

  • 50 г. цукру

  • 4 г. кориці

  • 100 г. вершкового масла

Рекомендуємо, печінкове рагу з квасолею.

Directions

  • Печінку нарізати середніми шматочками, обсушити паперовим рушником.
  • Посолити, поперчити, додати спеції, перемішати і залишити на кілька хвилин.
  • З груш видалити серцевини та порізати пластинами
  • Печінку обкатати в борошні, викласти в розігріту олію. Смажити з обох сторін до золотистої скоринки та рожевого соку всередині.
  • Розтопіть вершкове масло з цукром. Покладіть у нього підготовлені груші. Додайте корицю. Щойно груші пустять сік – зніміть з вогню. Викладіть груші на готову печінку.

Страв з печінки існує дуже багато: печінкові оладки, пудинги, паштети, салати та навіть торти. Оберіть свій улюблений рецепт, та готуйте із задоволенням для своїх близьких. Та не бійтеся експериментувати і готувати щось нове!

Теги: