Пісні страви з картоплі | Легкі прості рецепти на кожен день

Пісні страви з картоплі, рису та грибів – чудовий варіант для пісного меню. Тому пропонуємо приготувати легкі та прості рецепти на кожен день на вечерю та святковий стіл, які підійдуть і на святвечір. А ще, це низькокалорійні, дієтичні страви які ідеально впишуться в піст.

В період посту, потрібно не лише вживати відповідні продукти, а й починати приготування з молитвою та душевною рівновагою. Науково вже доведено, що людина, яка готує їжу, передає свою енергетику тим, хто буде її вживати. Повноцінне харчування в піст, цілком реальне і без м’яса. Можна приготувати традиційні пісні страви, або зайти нові смачні рецепти страв, наприклад з картоплі.

Як приготувати пісні страви на кожен день

Картопля і гриби, мабуть найбільш використовувані продукти під час посту, їх можна варити, смажити, тушкувати та запікати разом чи окремо. І якщо ви святкуєте своє день народження в піст, ці страви ідеально підійдуть та святковий стіл. Пісних страв набагато більше, ніж ви думаєте, і вони дійсно, смачні, дієтичні і що важливо — корисні.

Під час посту забороняється вживання м’ясних, молочних та частково рибних продуктів, тому ми підготували смачні рецепти з використанням картоплі, які зможуть урізноманітнити ваше пісне меню на кожен день.

Картопля- гармошка в духовці

Картопля- гармошка в духовці

Щоб картопляна страва вийшла вдалою та вишуканою, потрібно дотримуватись температурного режиму, і ретельно змастити кожну картоплину оливковою олією. Якщо не любите розмарин, можете використати будь-які інші прянощі, трави на ваш смак. Також, можна додати овочі, які попередньо посипати спеціями і запекти разом із картоплею.

Слугує, звичайно гарніром, але якшо приготувати смачний сирний, сметанний або томатний соус, можна подавати на святковий стіл чи сімейну вечерю, як самостійну страву. Прикрасити можна свіжою зеленню, подавати в гарячому вигляді, поки зовні вона ще хрустка зі сметаною та легким салатом. Це дуже легкий та швидкий рецепт до посту.

Інгредієнти для картоплі в духовці

  • 10 середніх картоплин

  • 5 ст. л. оливкової олії

  • 2 гілки розмарину

  • 1 ч. л. гранульованого часнику, сіль, перець

Спробуйте, рецепт картоплі, смаженої з грибами.

Приготування пісної страви

  • Картоплю ретельно вимити.
  • Зробити глибокі надрізи (не до кінця) по ширині плоду
  • Викласти у широкий посуд, змастити оливковою олією, щоб вона потрапила у отвори.
  • Посолити, поперчити, посипати гранульованим часником. Голочки розмарину покласти у надрізи.
  • Покласти в розігріту духовку та випікати приблизно 30-35 хвилин при температурі 200 гадусів.

Картопля по-італійськи з часником

Картопля по-італійськи з часником

Щоб при перевертанні, ваш коржик не розламався, можете перевернути його за допомогою обробної дошки: перекиньте на неї млинець, після чого акуратно перенесіть назад у сковороду, можете долити трішки олії. Гарним варіантом буде викласти кільця помідорів на млинець, у вас вийде щось подібне до піци, але корисне та низькокалорійне (якщо олія оливкова).

Готувати можна розділивши на дві частини, або якщо у вас є велика сковорідка, викладіть усю картоплю. Подавати картопляну страву потрібно з сметанним або іншим соусом, і одразу гарячою, поки скоринка залишилась хрусткою і не розм’якшилася.

Інгредієнти для картопляних млинців

  • 3 картоплини

  • 1 п. петрушки

  • 2-3 зубчики часнику

  • Оливкова олія

  • Сіл, перець

Рекомендуємо, рецепт картопляно-рисових зраз з грибами.

Приготування

  • Картоплю очистити від бруду та відварити зі шкіркою 30 хвилин. Охолодити та очистити.
  • Помістити в окрему миску та розім’яти виделкою або товкачем.
  • Розігріти сковороду з оливковою олією, обсмажити роздавлений часник до золотистості, потім дістати його.
  • Картопляну масу викласти на сковорідку, розподілити рівномірно по сковорідці. Додати сіль, перець та порізану петрушку.
  • Смажити 5 хвилин до золотистої скоринки з обох сторін. Смачного!

Картопляний пиріг з грибами

Картопляний пиріг з грибами

Страви з картоплі дуже смачні та ситні, і чудово допоможуть під час посту. Гриби можуть бути і лісові, але попередньо відварені, підійдуть і сушені. Можна зробити і трохи по-іншому: викласти шар картоплі, далі гриби, і знову картопля, а не змішувати, все залежить від ваших уподобань та фантазії. Щоб випічка з картоплі не прилипла, змастіть форму олією і присипте трішки борошном.

Прикрасити випічку можна шматочками грибів та помідорів, виклавши їх за 10 хвилин до приготування. Після чого, посипати свіжою зеленню, пиріг підійде і на сімейну вечерю, обід, чи святвечір. До того ж, його можна вважати дієтичним та легким в приготуванні.

Інгредієнти для картопляної запіканки

  • 5-6 картоплин

  • 700 г. печериць

  • 2 цибулини

  • сіль, перець, приправа “До картоплі”

  • Олія

Рекомендуємо, картопляний рулет з грибами та овочами.

Приготування випічки з картоплі

  • Цибулю нарізати кубиками, обсмажити на олії, додати порізані гриби та смажити до готовності
  • Картоплю відваріть у підсоленій воді. Пропустіть через м’ясорубку, додайте сіль, перець та приправу.
  • Додайте смажені гриби з цибулею та перемішайте.
  • Викладіть у форму та запікайте поки не зарум’яниться

Пісні картопляні котлети з рису

Пісні картопляні котлети з рису

Звичайно, це не традиційна страва, але вони чудово смакуватимуть в період посту на сніданок, обід чи вечерю, і стануть незамінними на святковому столі. Можете підготувати будь-який соус, мені, наприклад, найбільше подобається томатний. А ще, це теж дієтична страва, тому її можна готувати не лише в піст, а й на кожен день.

Цю страву можна доповнити різними грибочками, зеленим горошком, травами та спеціями, і подавати з улюбленим гарніром. Їх можна навіть запікати в духовці, для більшого зниження калорійності. Підходить також до вегетаріанського харчування. Подавати з консервованими помідорами, огірками або свіжим пісним салатом.

Інгредієнти для котлет з картоплі

  • 5 картоплин

  • 100 г. рису

  • 1 морквина

  • 2 цибулини

  • Олія, сіль, перець

Дізнайтеся, як приготувати пісні котлети з капусти.

Приготування котлет з рису

  • Картоплю відваріть зі шкіркою, потім очистіть та розімніть виделкою.
  • Рис відваріть до повної готовності.
  • Цибулю та моркву поріжте та обсмажте на розігрітій олії.
  • Тепер, змішуємо усі інгредієнти та формуємо котлетки.
  • Смажимо на олії з двох сторін до рум’яної скоринки.

Картопляна запіканка з грибами і помідорами

Картопляна запіканка з грибами і помідорами

Зазвичай пісне меню включає овочі та крупи, але кращим поєднанням мабуть буде, картопля і гриби, які чудово смакують в запіканках. Тому пропонуємо дуже легку та просту запіканку з картоплі та грибів, поєднану з томатами. Можете також, доповнити її овочами: баклажанами, кабачками, солодким перцем, тощо. Бажано, після приготування, залишити її у вимкненій духовці ще на 10 хвилин.

Для приготування можна брати свіжі, сушені, мариновані та навіть солоні гриби, отримуючи щоразу новий смак. Подавати краще з соленими або маринованими овочами та соусом, якій легко приготувати в домашніх умовах до посту: змішати майонез, трішки томатної пасти, часник та зелень.

Ingredients

  • 700 г. картоплі

  • 300 г. печериць

  • 1 цибулина

  • 1 помідор

  • 2 ст. л. олії

  • 2 ст. л. пісного майонезу

  • Сіль, перець за смаком

Спробуйте, рецепт картоплі в пергаменті для запікання.

Directions

  • Цибулю наріжте кубиками а гриби пластинами. Обсмажте на розігрітій олії.
  • Очищену картоплю та помідор поріжте пластинами.
  • Змастіть олією форму для запікання, викладіть картоплю, посоліть, поперчіть.
  • Викласти шар грибів, картоплю, знову солимо та перчимо.
  • Викладаємо помідори, потім знову шар картоплі, поливаємо трішки олією, додаємо сіль, перець та змащуємо пісним майонезом.
  • Випікаємо при 80°С приблизно 40-50 хвилин.

Рекомендуємо, картопляні галушки з грибами по-мисливськи.

Теги: