Лосось у вершковому соусі | Рецепт на сковороді в лісі
Як приготувати лосось (сьомгу) у вершковому соусі? Пропонуємо цікавий спосіб приготування страви зі шпарагівкою та овочами гриль на сковороді в лісі. Стейк червоної риби під вершковим соусом виходить смачним та поживним, а гострий перець чилі додасть яскравого та пікантного смаку. Рецепт підійде і для інших різновидів лосося та форелі.
Цікавий факт. Лосось – загальна назва Атлантичних промислових риб з роду лососевих. До цього ж сімейства відносяться: сьомга, горбуша, кета, та інш – всього налічується понад 160 видів. Тобто сьомга і лосось, це назва однієї і тієї ж риби.
Пропонуємо приготувати, жульєн з лисичками та куркою на природі.
Ми вирушили в ліс, щоб приготувати смачний лосось у вершковому соусі на сковороді і наглядно вам показати що готувати на природі — одне задоволення!
Рецепт сьомги під вершковим соусом
Приготувати смачний лосось не складно, головне правильно вибрати рибу. Ми вирішили взяти сьомгу, вона містить велике джерело вітамінів та корисних речовин та мінералів. Саме м’ясо риби є трішки сухим, тому ми і приготуємо до неї ніжний вершковий соус, який підкреслить смак страви. За цим рецептом дієтичною її не назвеш, проте вона точно не зашкодить вашій фігурі. За бажанням, з перцю чилі можна зняти шкірку, порізати на шматочки та викласти на тарілку.
Така страва чудово підійде для романтичної вечері, проте приготована в сковороді на природі, з овочами, які просякнуті легким димом в колі друзів, смакує куди краще. Тому, не втрачайте можливості і швидше готуйте разом із нами, адже теплі, сонячні дні скоро закінчуться.
Ingredients
Лосось
Шампіньйони
Болгарський перець
Помідори
Шпарагівка
Часник
Кріп
Вершки
Лавровий лист, cуміш перців, сіль
Вершкове масло
Оливкова олія
Розмарин
Рекомендуємо, меню на природу до шашлику.
Directions
- На сковороду вливаємо вершки, додаємо суміш перців та лавровий лис.
- Нарізаємо кріп і часник, додаємо до соусу. Постійно помішуємо. Кидаємо сіль. Готуємо, поки не загусне.
- Туди ж кладемо шматочок вершкового масла
- В іншу сковороду вливаємо оливкову олію та кладемо шматок масла.
- Коли масло розтануло викладаємо сьомгу, смажимо поливаючи жиром зі сковорідки. Кладемо гілочку розмарину, часник та солим рибу.
- Цілі овочі викладаємо на гриль. Обсмажуємо з усіх сторін.
- Готову рибу викладаємо на тарілку.
- В сковороді де готувалась риба смажимо шпарагівку.
- На тарілку з лососем кладемо шпарагівку, овочі гриль та поливаємо вершковим соусом. Смачного!
Спробуйте рецепт смаженої спаржевої квасолі.
Для приготування вдалого соусу, варто брати вершки якомога вищої жирності, можна додати твердий сир сулугуні, або будь-який інший. Головне не перетримайте рибу на сковороді, інакше ризикуєте її пересушити. Для подачі, соус краще повністю охолодити, так він більш загустіє, і матиме ніжніший смак.
Щоб уникнути появи в соусі грудок, в добре розігріту сковороду з маслом вливати не теплі, а холодні вершки. Окрім суміші перців, підійдуть і інші спеції: майоран, сушений імбир, базилік або тимьян. Краще взяти свіжий стейк червоної риби, але і заморожена теж підійде, проте, в ній містиметься менша кількість поживних речовин, обирати вам.
Щоб гаряча олія з маслом не вистрелювала, рибу заздалегіть треба просушити, для цього, промокніть стейки паперовим рушником. Мити рекомендується в холодній воді, інакше втратиться смак та соковитість. Для соусу підійдуть не лише вершки, а й молоко чи сметана. Щоб зробити його густішим, можна додати трішки пшеничного борошна.
Спробуйте приготувати ягідний соус до курячих ковбасок.