Вечеря за 30 хвилин: підлива з м’яса курки і шампіньйонів

Вечеря за 30 хвилин, дійсно, за цей час можна приготувати щось смачне, наприклад, чудовим варіантом, буде підлива з м’яса курки і шампіньйонів у вершковому соусі на сковороді. Це нереально смачний рецепт страви з курячого філе з грибами (печерицями) і сиром, всього, за пів години. Дізнайтеся, як зробити вершково-сирний соус з часником швидко, в домашніх умовах.

Швидкий ритм життя, не означає, що потрібно відмовлятися від вечері, саме тому ми підготували рецепт страви з курячого філе і печериць під вершковим соусом, який готується навіть менше, ніж за 30 хвилин. Порадуйте свого чоловіка романтичною вечерею, приготувавши швидку, проте смачну страву.

Що приготувати на вечерю

Існує безліч рецептів вечері нашвидкуруч, сьогодні, приготуємо підливу з печериць і курки у сирно-вершковому соусі за 30 хвилин. Така смачна вечеря, підійде для сім’ї, коханого чоловіка чи дружини, для дітей та навіть для гостей на святковий стіл. Тому, її можна назвати універсальною, адже приготувати її можна на будь-яку подію. Якщо вам недостатньо спецій, можете замаринувати куряче м’ясо з улюбленими спеціями, наприклад, сушений кріп, майоран, базилік, орегано та соусом теріякі.

Для простішого процесу, перегляньте докладний відео-рецепт, де дізнаєтесь як правильно приготувати куряче філе з однією хитрістю, яка підніме вашу страву на рівень вище.

Подавати можна до улюбленого гарніру: гречки, рису, картоплі або смакувати як самостійну страву. До речі, порізавши курку на шматочки, додавши спагеті, ви отримаєте чудову і швидку пасту для вечері. Перед подачею посипте тертим сиром, зеленню, прикрасивши помідорами чері або звичайними, порізавши тоді, на кілька частин. До речі,за можливості, можна пригоувати курку у вершках з лісовими грибами. Вечеря на швидку руку, точно вам стане у нагоді, адже інколи не вистачає часу щоб приготувати смачні страви для всієї сім’ї.

Пропонуємо, рецепт курки в медовому соусі.

Інгредієнти для швидкої вечері

  • Куряче філе

  • Сир

  • Цибуля

  • Коньяк

  • Часник

  • Вершки

  • Печериці (шампіньйони)

  • Помідори чері

  • Шпинат

  • Бульйон

  • Олія

  • Зелень

  • Сіль, перець

Приготуйте, запечену курку в духовці.

як зробити вершково-сирний соус з часником на вечерю

  • На змащену олією сковорідку, викладаємо цілий шматок філе, солимо та перчимо. Смажена курка в білому соусі
  • Коли курка підсмажена, перекладаємо її зі сковорідки і смажимо на ній порізану цибулю, часник та печериці.Приготування грибного соусу
  • Тепер, вливаємо коньяк та підпалюємо страву, щоб все правильно зробити, перегляньте відео вище.Страви з курки і грибів
  • Далі вливаємо вершки, кидамо подрібнений шпинат та натертий сир, перемішуємо.Вершковий соус з сиром і шпинатом
  • Смажене куряче філе викладаємо у соус та поливаємо ним м’ясо. Тушкуємо ще 2-3 хвилин та вимикаємо вогонь. Подаємо з улюбленим гарніром, у нас — це гречка.Курка під вершками та сиром на сковороді

Спробуйте, запечена курка у сметанному соусі в духовці.

Курку можна не лише обсмажити, а й відварити або злегка відбити, обкачати в борошні і тоді викладати на сковорідку. Така вечеря смакуватиме не лише на кожен день, а й на святковий стіл можна спокійно подавати, головне гарно прикрасити. Іноді, таку страву готують і в духовці або мультиварці. Готуючи курку у грибній підливі на сковороді, обирайте глибоку, з товстими стінками, щоб куряче м’ясо не підгоріло та не довелось потім перекладати все в більшу ємність.

Курку можна порізати на середні шматочки і додати в соус або як у нашому випадку, обсмажити цілком, завдяки цьому в ній залишається сік, що робить її м’якою. Вершки обирайте свіжі, якісні та з високим відсотком жирності, щоб соус мав яскравий смак та був густий. Білий соус з вершками та грибами, чудово доповнює будь-які м’ясні та рибні страви чи гарніри. Завдяки м’якому та ніжному смаку та легкому приготуванню, він став досить популярним. Через те, що куряче м’ясо дієтичне і сухе, така підлива робить його соковитим.

Пропонуємо, тушені лисички в сметані.

Якщо у вас рідкі вершки, загустити їх допоможе борошно та вершкове масло, яке варто додавати в кінці приготування. Для пікантного смаку до дієтичного м’яса, можете додати подрібнений перець чилі або гостру паприку. До того, страви з курки і грибів, можна доповнити не лише вершками, а й приготувати з молоком, сметаною чи кефіром. Доповнити страву з курки і грибів, можна й іншими овочами, наприклад, помідорами, картоплею, цукіні чи болгарським перцем.

Рекомендуємо, підлива з печериць і курки в сметані.

Теги: