17.11.2020

Котлети в духовці (пароконвектоматі) | Рецепт з сиром

Котлети в духовці (пароконвектоматі) | Рецепт з сиром

Як запекти соковиті, домашні котлети в духовці (пароконвектоматі)? Спробуйте, рецепт приготування з яловичого фаршу з сиром та рубленої цибулі. Завдяки, вдалому поєднанню м’ясного фаршу з 2 видами сиру та запіканню на пару, таку страву можна подавати для дітей та на святковий стіл.

Можливо вже всі знають, як приготувати традиційні котлети. Але сьогодні, ми підготували дещо цікаве. Пропонуємо, переглянути покроковий відео-рецепт, приготування соковитих котлет в пароконвектоматі. Від такого рецепту, ви точно не втримаєтесь.

Мабуть всі звикли смажити котлети на сковорідці, проте запевняємо, що в духовці вони виходять ніжніші, та дієтичні, а ще заощаджують ваш час. До того, не потрібно стояти постійно біля сковорідки, й перевертати їх, бризкаючи жиром. За цей час ви встигнете приготувати смачний гарнір або легкий салат.

Як запекти котлети в духовці (пароконвектоматі)

Як запекти котлети в духовці (пароконвектоматі)

Для приготування котлет з сиром, підійде абсолютно будь-яке м’ясо ( курятини, індички, свинини, яловичини), можна робити й суміші двох різних видів фаршу. Не рекомендується готувати котлети без хліба, так як він втягує в себе всі соки та не дозволяє їм витікати. А щоб ваша страва вийшла справді соковитою та смачною, обирайте свіжий, охолоджений фарш, а не розморожений.

В якості гарніру підійде пюре з картоплі, макарони, різні каші та салати. Для тих хто любить пікантний смак страв, можна подати гірчицю, томатний або будь-які інші соуси. Не забудьте прикрасити їх свіжою зеленню для аромату.

Інгредієнти

  • Яловичий фарш – 1 кг

  • 2 булочки

  • Цибуля

  • 2 яйця

  • Кефір

  • Часник

  • Пармезан

  • Твердий сир

  • Спеції: чорний перець, сіль, копчена паприка, орегано, сушена Петрушка

  • Олія

Рекомендуємо, рибні котлети.

Приготування

  • Булку рвемо на шматочки та заливаємо кефіром.
  • До фаршу кидаємо збиті яйця та подрібнену цибулю та часник. Тепер додаємо замочену в кефірі булочку.
  • До майбутніх котлет, додаємо тертий пармезан та твердий сир. Ретельно вимішуємо.
  • Руки змащуємо в олій, формуємо котлети, одночасно вибиваючи з них повітря, щоб не вибухали при випіканні.
  • На деко викладаємо котлетки і відправляємо в пароконвектомат або духовку на 180 градусів, приблизно на 20-30 хвилин.

Можна ще зверху посипати котлетки сиром, одразу після їх приготування, а тоді вже прикрасити подрібненою зеленню. Якщо у вас вдосталь часу, можна приготувати котлети з сюрпризом, поклавши в кожну котлету шматочок пармезану (а твердий сир додати як вказано в рецепті). Вийде дуже смачно, це буде чудовий обід для дітей та дорослих.

Спробуйте, гречані котлети з грибами.

Залишити коментар

Your email address will not be published.