Салат із моцарелою, пастою і помідорами
Моцарела смакує у салатах з базиліком, руколою, помідорами чері, в’яленими помідорами, перепелиними яйцями, оливками, французькою гірчицею (із цілими зернами), горіховим соусом (волоські горіхи обсмажити і перемолоти з олією), винним або бальзамічним оцтом, свіжими сирими шампіньйонами, кедровими горішками, креветками. У нинішньому меню – рецепт салату із моцарелою, пастою і помідорами.
Інгредієнти для салату з моцарелою
150 г пасти
100 г моцарели
250 г помідорів
1 зубець часнику
половинка перчини
50 г оливок
1 червона цибулина
0,5 ч. ложки орегано
3 ст. ложки оливкової олії
листковий салат.
Приготуйте також моцарелу за півгодини в домашніх умовах.
Як приготувати салат з моцарелою
- Пасту відварити до готовності.
- Часник порізати шматочками і посмажити у сковороді з олією протягом 1–2 хв. Часник вийняти, натомість покласти порізаний перець. Вимкнути плитку.
- Змішати пасту, перець, порізані шматочками помідори й оливки, порізану і заздалегідь замариновану або ошпарену окропом цибулю, кульки моцарели.
- Заправити салат часниковою олією, змішаною зі спеціями і подрібненим салатом.
Скуштуйте також овочевий салат “Будьте здорові”.
Якщо ви – прихильник італійської кухні і вам сподобався рецепт салату з моцарелою, пастою і помідорами – поділіться враженнями в коментарях!