Гострі баклажани для дорослих
Ця пікантна закуска не вимагає ні стерилізації, ні пастеризації, ні закручування банок. Вона добре зберігається у холодильнику. Чому, дізнайтеся, прочитавши рецепт. Приготуйте баклажани один раз – і вони стануть вашою улюбленою стравою!
Інгредієнти для гострих баклажанів
2 кг баклажанів
сіль.
- Маринад:
по 200 г оцту і цукру
300 г води.
- Заправка:
3 голівки часнику
2 стручки гострого перцю
олія.
Радимо також приготувати мариновані баклажани “Як гриби”.
Як приготувати гострі баклажани
- Баклажани порізати на шматки. Пересипати сіллю, та залишити на 1,5–2 год.
- За цей час підготувати часник та перець. Баклажани промити.
- Змішати цукор, оцет та воду, закип’ятити. Баклажани варити в маринаді протягом 5–7 хв, дати охолонути.
- Перець та часник перекрутити або перетерти. Охолоджені баклажани пересипати гострою заправкою, розкласти у банки, залити олією. Зберігати в холодильнику чи погребі.
Скуштуйте також баклажанний салат зі смаком грибів.
Якщо вам сподобався рецепт гострих баклажанів для дорослих, розкажіть про нього друзям у соцмережах.