02.09.2020

Рецепти зимових супів: Цибулевий, Айнтопф, Гуляш, Солянка

Ресторанні рецепти зимових супів

Пропонуємо вам, вишукані ресторані рецепти гарячих зимових супів: Цибулевий, Айнтопф, Гуляш по-венгерськи та Солянка. Ми підготували, топ 4 найсмачніших супів, які можна приготувати в домашніх умовах. Густі, зимові перші страви чудово впишуться у меню навіть на кожен день.

В теперішній час, кількість різноманітних гарячих супів дуже велика. Завдяки технічному обладнанню для закладів харчування та широкій фантазії кухарів, дозволіє готувати не лише смачно, а й швидко.

Як приготувати зимові супи

Смак супів, можна змінювати за допомогою спецій, до того ж, кардинально. Навіть звичайний супчик, зігріває в холодну пору року, а з додаванням бобових або м’яса, виходить ще й ситним. Перші страви, як правило швидко засвоюються огранізмом, покращують обмін речовин, насичують та зігрівають у зимовий період.

Ми зібрали кращі варіанти супів з різних гастрономічних куточків світу, які ви зможете запропонувати гостям у вашому закладі, або ж вдома.

Французький цибулевий суп з грінками

Французький цибулевий суп з грінками

Основний інгедієнт – ріпчаста цибуля, може бути як біла, так і червона. Урізноманітнити смак можна спеціями, грибами та овочами. Посуд краще брати глибокий, підійде великий сотейник або вок-сковорода. Вино можна замінити коньяком, або якщо ви не вживаєте алкоголь, тоді пропустіть цей етап.

Бульйон, обов’язково повинен бути гарячим, а який обирати: овочевий, курячий, свинний, обирати вам, проте в класичному рецепті використовується яловичий. Для грінок підійде французький багет або італійська чіабата, вони не розваляться в страві. Прикрашаємо страву кмином та свіжою зеленню.

Інгредієнти французької страви

  • 4 цибулини

  • 4 ст. л. вершкового масла

  • 1 ст. л. борошна

  • 0,5 ч. л. цукру та солі

  • 150 г. білого сухого вина

  • 500 мл. гарячого бульйону

  • 150 г. твердого сиру

  • Білий хліб для грінок

Приготуйте, грибний суп з сухариками та сиром.

Приготування цибулевого супу

  • Очистити цибулю та порізати півкільцями. Обсмажити на маслі до золотистого кольору.
  • Додайте борошно, спеції, смажте ще кілька хвилин, влийте білого вина та готуйте ще 10 хвилин.
  • Додайте бульйон, та накрийте кришкою. Тушкуйте ще 10-20 хвилин.
  • Розігрійте духовку до 150 градусів, і запечіть в ній подріблені шматочки хліба.
  • Натріть сир, посипте ним готові грінки.
  • Суп перелийте в горщики, покладіть в них по кілька шматочків готових грінок з сиром. Запечіть в режимі гриль до золотистості.

Німецький суп Айнтопф

Айнтопф – густий, наваристий суп, який прийшов до нас з Німеччини, який слугуватиме і першою і основною стравою. В перекладі, він називається як “все в одному горщику”, впринципі, так і є, адже готується одразу з кількома різними м’ясними продуктами: м’ясо, сосиски, копченості, кобаса. А ще додають різін овочі та бобові.

В нього немає одного строгого рецепту, так як додавати можна будь-які на ваш смак продукти. Ми пропонуємо класичний варіант, освоївши його, ви зможете варіювати страву на свій розсуд. Подавати з житнім хлібом та сметаною.

Інгредієнти для німецької страви

  • 500 г. свинини або яловичини

  • 300 г. курки

  • 300 г. моркви

  • 500 г. картоплі

  • 250 г. квасолі

  • 250 г. гороху

  • 1 цибулина

  • 50 мл. олії

  • вода

  • сіль, перець та кілька зубців часнику

Пропонуємо, класичний рецепт супу “Харчо”.

Приготування супу Айнтопф

  • У каструлю з товстим дном надиваємо 100 мл. води та олію, зверху кладемо нарізане м’ясо. Тушкуємо приблизно 25 хвилин.
  • Овочі очищуємо, та нарізаємо великими шматками.
  • Після 25 хвилин, додаємо до м’яса овочі та спеції. Залити продукти водою.
  • Викласти бобові, які попередньо потрібно замочити в холодній воді. Всі компоненти ретельно перемішати, накрити кришкою.
  • Готувати 45 хвилин на малому вогні. Після приготуванні, залишити на 10 хвилин щоб настоявся.

Гуляш по-венгерськи

Гуляш по-венгерськи

Гострий перець можна вкидати цілим, зробивши невеликі надрізи. Болгарський перець беріть різнокольоровий, це надасть страві оригінальності. До венгерського супу подають свіжі овочі та зелень. Він більш підходить для ситного обіду, на вечерю така страва буде важкою.

Вважається, що справжній венгерський суп можна приготувати в спеціальному посуді, придбавши необхідне теплове обладнання, і радувати гостей теплими смачними стравами.

Інгредієнти для гуляшу

  • 1 кг. картоплі

  • 600 г. яловичини

  • 5-6 шт помідор

  • 3 великих цибулини

  • 1 шт. болгарського перцю

  • 2 ст. л. томатної пасти

  • 1 шт. перцю чилі

  • 4 ст. л. олії

  • 2 ч. л. паприкисіль, перець, часник за смаком.

Спробуйте, ще рецепт супу з плавленим сирком та копченою ковбасою.

Приготування венгерського супу

  • В посудину з товстим днов вливаємо частину олії, нагріваємо, вкидуємо дрібно нарізану цибулю.
  • В окремій сковороді обсмажуємо м’ясо кілька хвилин (воно має бути сирим всередині).
  • Нарізаємо його кубиками.
  • В обсмажену цибулю додаємо паприку, смажим 3 хвилини, кидаємо м’ясо та дрібно порізаний часник. Перемішуємо.
  • Вливаємо воду, щоб вона покрила продукти. Вони мають тушкуватися а не варитися.
  • Кладемо томатну пасту, тушкуємо 1 годину.
  • Нарізаємо картоплю, помідори і болгарський перець одного розміру. Складуємо в каструлю. Додаємо перець чилі, сіль.
  • Ставим на малий вогонь, помішуємо, через 15 хвилин можна долити води, регулюйте кількість рідини самі. Він має залишатись густим.
  • Тушкуємо до повної готовності картоплі.

Королівська солянка з ковбасою

Королівська солянка з ковбасою

В меню зимових страв можна включити кілька різних видів солянки. Все що вам знадобиться це правильний рецепт. Тому ми приготували справжню королівську солянку з ковбасою. В якості фінального штриха додати до солянки сік одного лимону і свіжу зелень петрушки. Варіювати пропорції можна в залежності від бажаної кислоти та густоти. Солянка може бути не лише м’ясна, а й рибна.

Рекомендуємо спробувати, угорський бограч.

Залишити коментар

Your email address will not be published.