Суп «Харчо»

Традиційний суп кавказької кухні – «Харчо», що в перекладі означає «суп з яловичини». Існує безліч інтерпретацій приготування супу харчо з використанням свинини, баранини і навіть птиці. Приготуйте гостренький, пряний супчик за класичним рецептом, який ми вам пропонуємо.


Інгредієнти для супу

300 грамів яловичини або баранини

100 грамів помідорів

100 грамів цибулі

60 грамів олії

50 грамів рису

50 грамів томатної пасти

30 грамів соусу ткемалі

10 грамів кінзи

10 грамів гострої аджики

7 грамів часнику

3 волоські горіхи

3 грами хмелі-сунелі

сіль

цукор.

Спробуйте ще приготувати томатно-гречаний суп.

Як приготувати суп харчо

У каструлю покласти яловичину, залити холодною водою і варити на маленькому вогні близько 40 хвилин.

Цибулю почистити, помити і порізати півкільцями, викласти на сковорідку та підсмажити на олії до прозорості, додати томатну пасті продовжувати смажити ще 5-7 хв.

З бульйону дістати м’ясо, а в каструлю додати обсмажену цибулю з томатною пастою, все перемішати і продовжувати варити на маленькому вогні.

В бульйон додати промитий рис, аджику і соус ткемалі, перемішати і варити, поки рис не стане майже готовий. Тоді додати яловичину, яку раніше вийняли з бульйону.

Посолити, поперчити, додати дрібку цукру, спеції і перемішати, не знімаючи з плити.

Помідори обдати окропом, зняти шкірку і порізати кубиками.

У бульйон додати порізані помідори, подрібнену зелень і часник, перемішати і довести до кипіння, зняти з вогню.

Подрібнити волоські горіхи. Налити суп у тарілку і посипати горіхами.

Перегляньте також 8 правил, як зварити ідеальний суп.

Готуйте і смакуйте традиційний суп харчо та діліться рецептом із друзями в соціальних мережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone