07.09.2016

Як приготувати солянку з ковбасою? Королівський рецепт!

Захотілось чогось м’ясного і гаряченького? Пропонуємо вам домашній королівський рецепт солянки, яка чудово смакуватиме як основна страва на обід чи вечерю.  Інгрідієнти які вам знадобляться: ковбаса, курятина, свинячий язик, яловичина, цибуля, картопля, морква, маслини, лимон та спеції. Головне – попередньо добре відваріть м’ясо і язик, тоді солянка буде ніжною і легкою.

Солянка може бути різною, за рахунок продуктів, які в неї входять, адже їх можна варіювати за власним бажанням. Традиційна солянка містить багато різних видів м’яса, саме тому її і називають збірною. Багато хто вважає що це дорога страва, проте це зовсім не так, адже потрібно кілька грамів кожного м’ясного продукту, і смачна, насичена вечеря на всю сім’ю готова, до того ж не така вже й затратна.

Рецепт солянки з ковбасою


М’ясна страва виходить дуже ситною, тим самим і калорійною, проте дуже смачною. Солянка обов’язково повинна настоятися 20 хвилин після приготування, щоб стати більш наваристою. При подачі до столу прикрасити подрібненою зеленню, сметаною, шматочком лимона. А ще, можна додати трішки каперсів. Тільки не перегніть зі спеціями, так як копченості і без них зроблять ваш суп напрочуд ароматним та смачним.

Інгредієнти для страви

Пропонуємо також приготувати рибну солянку .

Як приготувати королівську солянку

  • Все м’ясо і язик відварити до готовності, охолодити, нарізати кубиками.
  • Моркву натерти на грубій тертці, цибулю порізати.
  • Моркву і цибулю пасерувати на олії в каструлі.
  • Додати томатну пасту і тушкувати 15 хвилин на слабкому вогні.
  • Додати м’ясо, ковбасу, язик, маслини, порізані огірки і картоплю.
  • Залити все гарячою водою, посолити, поперчити і варити ще 20 хвилин.

Головне не пересоліть суп, адже в ньому і так багато копченостей, і після настоювання, він може стати занадто солоним. Також чудово підійдуть квашені огірки, вони нададуть страві кислинки. головне обирайте тверді та щільні огірочки. Дя гарної подачі,після приготування можна розлити солянку у глиняні горщики, та поставити в духовку на кілька хвилин.

Але пам’ятайте, що оливки, маслини, каперси або ж зелень додаються лише після будь-якої термічної обробки. Оливки повинні бути без кісточок. Якщо хтось не вживає магазинну ковбасу, можете приготувати з домашньої, вийде ще сманіше. Для гостроти смаку, можете додати пів стручка гострого перцю, головне очистіть його від насіння, і не забудьте витягти його після приготування.

Пропонуємо також приготувати справжній гуцульський борщ. 

Якщо вам сподобався рецепт солянки «Королівська», будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.