15.04.2016

Прикрашаємо паску: 5 рецептів глазурі

Головною героїнею урочистої великодньої трапези є, звичайно ж, паска. Немов королівна, височіє вона над іншими стравами на столі. А для справжньої леді — і вбрання необхідно підібрати відповідне. Знаємо, що якнайкраще їй пасуватиме глазур або помадка, але не забуваймо, що крім цих прикрас, нині є великий асортимент кондитерських виробів – вафельні суцвіття, цукрові курчатка, шоколадні квіточки, хрестики…


З усім цим багатством приготування паски може перетворитися в захоплююче заняття для мами та дітвори. А ми поділимося з вами кількома рецептами, як прикрасити великодню паску. Черпайте ідеї для натхнення та втілюйте цікаві задуми в життя!

5 рецептів глазурі для пасок6

7 рецептів великодніх пасок, які вдаються завжди

Пасхальні розписи

Складність розпису великодньої здоби залежить від здібностей — можна зробити з пасок цілу картинну галерею, а можна намалювати лише традиційні деталі: вербові гілочки, хрестики, квіточки, яблуневий цвіт або інші простенькі візерунки.

Якщо верхівку паски прикрашають нескладним малюнком, часто роблять розпис таким чином: поливши великодній хліб білою глазур’ю, у потрібних місцях капають крапельки кольорової глазурі (забарвленої харчовими барвниками) та за допомогою зубочистки роблять малюнок — з’єднують крапельки між собою, витягують з них пелюстки, створюють нескладні візерунки.

kulich1

Європейські паски – які вони на смак

А, щоб ваша паска була святковою, оригінальною та смачною, вибирайте кращі рецепти незвичайної глазурі.

1. Традиційна і надзвичайно смачна глазур

Інгредієнти

  • 100 г цукрової пудри

  • 2 білки

  • 1 чайна ложка лимонного соку

  • 30 г кулінарної посипки

Приготування

  • Відділіть білки від жовтків. За допомогою міксера збийте білки з лимонним соком. До суміші додайте цукрову пудру та продовжуйте збивати до утворення густої щільної піни.
  • Верхівку паски змажте глазур’ю. Зачекайте, поки глазур трішки підсохне.
  • Прикрасьте паску кулінарною посипкою.
8cd8eefb25cf34b9c82f0de918a725f2

Як вийти з великоднього посту без шкоди для здоров’я

2. Шоколадна глазур з горіхами

Інгредієнти

  • 150 г цукрової пудри

  • 7 столових ложок молока

  • 100 г білого або чорного шоколаду

  • 50 г вершкового масла

  • 1 ч ложка крохмалю

  • 4 ст ложки какао-порошку

  • 50 г грецьких горіхів

Приготування

  • До цукрової пудри додайте молоко, змішайте і підігрійте на невеликому вогні, доводячи до кипіння. Потерти туди шоколад і масло до повного розчинення.
  • Потім всипати крохмаль і какао-порошок, ретельно вимішати до однорідної маси.
  • Трохи схолодити і обмастити верхівку паски. І лише потім посипати паску подрібненими горіхами.
a8cce58f3040acd180f1197d97ccec24

Рецепт шоколадної паски з горішками 

3. Глазур “Хрустке безе”

Інгредієнти

  • 2 білки

  • 200 г цукрової пудри

  • 2 ч. ложки лимонного соку

Приготування

  •  Потрібно збити 100 г цукрової пудри з білками до густої піни. На застелене папером для випічки деко, за допомогою кулінарного мішечка викласти білкову суміш.
  • Безе випікати півтори години у духовці при температури 100 °C.
  • Решту пудри змішати з лимонним соком, змастити цією глазур’ю поверхню паски і, поки не застигла, зверху викласти хрусткі безе.
ebfaf1c4674c969ae62b21dbf33400e9

Рецепт паски з цукатами у хлібопічці 

4. Лимонна глазур

Інгредієнти

  • білок 1 яйця

  • 400 г цукрової пудри

  • одна столова ложка лимонного соку

Приготування

  • Білок збити міксером на невеликій швидкості, поступово збільшуючи її. Коли збитий білок не буде виливатися з миски, поступово додавати по чайній ложці цукрову пудру, інтенсивно збиваючи суміш до густої консистенції.
  • Потім додати лимонний сік і знову збивати з півхвилини.
  • Готову глазур нанести на поверхню пасок. Щоб глазур застигла, паски можна поставити в духовку, розігріту до температури 100-120 °С.
1334226680_10

Простий рецепт смачної паски

5. Веселкова глазур із цукатів

Інгредієнти

  • 30 г різнокольорових цукатів

  • 4 столові ложки цукрової пудри

  • 4 столові ложки лимонного соку

Приготування

  • Додати лимонний сік до цукрової пудри.
  • Ретельно перемішати до густого кашоподібного стану.
  • Утвореною глазур’ю полити паску.
  • Зверху посипати цукатами.
939229618131a5bee11334833c7a3753

Печемо паску: звичаї та традиції українських господинь

Не забудьте про деталі!

Мереживо, стрічки, бантики зроблять вашу паску неповторним витвором мистецтва та унікальним подарунком до свята. Обов’язково прикрасьте цими дрібничками великодній хліб та подаруйте тому, кого дуже любите. А якщо зробите маленькі чепурні пасочки — подарунків вистачить на всіх!

5 рецептів глазурі для пасок

Рецепт німецького великоднього кексу

З прийдешнім святом і смачного! Якщо вам сподобалися ідеї оздоблення великодніх пасок, будь ласка, висловіть свої враження у коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.