Європейські паски: які вони на смак?

Щоб зрозуміти, які паски печуть в Італії, Греції, Англії, Німеччині та Польщі – спробуйте їх спекти. Краще один раз скуштувати…


Італійська паска «Панеттоне»

З усіх пасок ця нічим особливим не виділяється, бо найбільш схожа на нашу. Така ж форма, схожий набір продуктів, опарне дріжджове здобне тісто з додаванням ванілі, родзинок і цукатів. Читати рецепт.

панеттоне

Грецький великодній хліб

Грецька паска абсолютно не схожа ні інших. Несолодке, хоч і здобне, тісто дійсно за смаком нагадує хліб. Але головна фішка цієї паски в тому, що запікається вона разом з посадженими в неї крашанками. Такий собі повний великодній набір. Читати рецепт.

грецький великодній хліб

Англійські великодні булочки

В Англії великодня випічка має форму не пасок, а булочок з хрестоподібним малюнком, що символізує хрест, на якому був розп’ятий Ісус. Тісто не дуже солодке, але пишне, з додаванням кориці та сухофруктів. Читати рецепт.

великодні булочки

Німецький великодній кекс «Гугельхопф»

Рецепт німецького кексу дуже близький до української паски, але відмінність – у формі. Німецькі господині використовують фігурні форми для кексу, плюс додають у тісто апельсин – сік і цедру. Це робить великодню випічку золотистою і ароматною. Читати рецепт.

німецький великодній кекс

Польська паска

У Польщі на Великдень печуть паски класичної форми, але окрім традиційних родзинок і цукатів у тісто додають сушені журавлину, вишню і кокосову стружку. Верхівки пасок змазують білкою помадкою. Читати рецепт. Читати рецепт.

польська паска

Якщо вам сподобалися великодні традиції та рецепти пасок наших сусідів з Європи, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте матеріал у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора