07.04.2015

Шоколадна паска з горішками

Рецепт не просто для любителів шоколаду, а й для бажаючих здивувати.

Інгредієнти

  • 400 г борошна

  • 150 мл молока

  • 100 г вершкового масла

  • 100 г темного шоколаду

  • 100 г цукру

  • 75 г родзинок

  • 30 г будь-яких подрібнених горіхів

  • 7 г сухих дріжджів

  • 1 яйце

  • 1 апельсин

  • 1 щіпка солі

Приготування

  • У теплому молоці розвести дріжджі, всипати ½ склянки просіяного борошна і добре перемішати, поставити на годинку в тепле місце.
  • Потерти на тертці цедру з цілого апельсина, потім розрізати і відтиснути сік. Залити цим соком родзинки.
  • Шоколад поламати на шматочки і розтопити в мікрохвильовій пічці або на водяній бані. Охолодити.
  • В опару просіяти борошно, що залишилося, всипати цукор і сіль, збите яйце, додати шоколад, апельсиновий сік, злитий з родзинок, і розтоплене вершкове масло, замісити тісто і залишити на 1 годину в теплі.
  • Додати в тісто родзинки разом з цедрою апельсина і горішками, знову все добре вимісити.
  • Викласти тісто в форму, залишити на 30-40 хв підходити в теплі. Поставити паску в розігріту до 200 градусів духовку і випікати до готовності. Дати готовій пасці трохи постояти в формі, потім дістати і охолодити на решітці.
  • Полити білковою глазур’ю або помадкою з білого чи чорного розтопленого шоколаду.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.