Шоколадна паска з горішками
Рецепт не просто для любителів шоколаду, а й для бажаючих здивувати.
Ingredients
400 г борошна
150 мл молока
100 г вершкового масла
100 г темного шоколаду
100 г цукру
75 г родзинок
30 г будь-яких подрібнених горіхів
7 г сухих дріжджів
1 яйце
1 апельсин
1 щіпка солі
Directions
- У теплому молоці розвести дріжджі, всипати ½ склянки просіяного борошна і добре перемішати, поставити на годинку в тепле місце.
- Потерти на тертці цедру з цілого апельсина, потім розрізати і відтиснути сік. Залити цим соком родзинки.
- Шоколад поламати на шматочки і розтопити в мікрохвильовій пічці або на водяній бані. Охолодити.
- В опару просіяти борошно, що залишилося, всипати цукор і сіль, збите яйце, додати шоколад, апельсиновий сік, злитий з родзинок, і розтоплене вершкове масло, замісити тісто і залишити на 1 годину в теплі.
- Додати в тісто родзинки разом з цедрою апельсина і горішками, знову все добре вимісити.
- Викласти тісто в форму, залишити на 30-40 хв підходити в теплі. Поставити паску в розігріту до 200 градусів духовку і випікати до готовності. Дати готовій пасці трохи постояти в формі, потім дістати і охолодити на решітці.
- Полити білковою глазур’ю або помадкою з білого чи чорного розтопленого шоколаду.