Великодня паска з цукатами у хлібопічці
На відміну від приготування у духовці, паска у хлібопічці матиме лише один недолік – форму буханочки хліба. Але смак у неї буде такий самий – великодній!
Ingredients
- Інгредієнти для опари
100 г борошна
175 мл молока (40° C)
3 ч. ложки швидкорозчинних дріжджів
1 ч. ложка цукру
- Інгредієнти для тіста
3 яйця
1 ч. ложка ванільного цукру
2 і 1/4 склянки борошна
1/2 ч. ложки солі
50 г вершкового масла
10 ст. ложок цукру
50 г цукатів
Перегляньте ще 7 рецептів великодніх пасок, які вдаються завжди.
Directions
- Зробити опару: у відерце хлібопічки засипати 100 г просіяного борошна, влити 175 мл теплого молока (температура не вище 40°C!), додати 3 ч. ложки дріжджів і чайну ложки цукру. Трішки перемішати дерев’яною або гумовою лопаткою і залишити в теплі на 1 годину.
- Яйця добре збити з сіллю і цукром і ваніліном.
- Борошно просіяти, вершкове масло розтопити.
- Коли опара підійде, обрежно додати яйця, борошно і решту інгредієнтів.
- Увімкнути хлібопічку, вибравши програму «солодка випічка» або «основний хліб». Стежити за вимішуванням: якщо тісто зарідке, додати 1-2 столові ложки борошна. Цукати додати в диспенсер або після звукового сигналу.
- Щоб у готовому виробі не було дірочки від лопатки для замішування, після її завершальних (повільних!) обертальних рухів лопатку можна вийняти з тіста змоченою у воді рукою. А тоді розрівняти поверхню тіста і закрити кришку хлібопічки. Головне – запам’ятати точний час цього процесу у циклі і не пропустити його.
- Після сигналу про завершення випічки, не виймати паску одразу, нехай постоїть хвилин 20. Після чого обережно витягти і поставити на решітку охолодити.
Рекомендуємо також рецепт маківника у хлібопічці.