Німецький великодній кекс «Гугельхопф»
Німці до свята готують мигдальний здобний кекс витіюватої форми.
Ingredients
300 г борошна
140 г вершкового масла
150 мл молока
100 г цукру
1 яйце
7 г сухих дріжджів
щіпка солі
1 апельсин
75 г родзинок
30 г мигдалю
цукрова пудра
Directions
- Розвести в теплому молоці дріжджі. Додати трохи борошна. Ретельно перемішати, накрити і залишити в теплому місці на 1 годину.
- Зняти з апельсина цедру, з м’якоті вичавити сік.
- У решту борошна додати сіль, цукор, яйце, вершкове масло, апельсиновий сік і опару. Вимісити тісто, щоб не прилипало до рук, накрити і залишити ще на годину.
- Родзинки помити, залити гарячою водою і залишити на 10 хв.
- Додати в тісто родзинки і дрібно порізану цедру апельсина, ще раз добре вимісити.
- Мигдаль ошпарити окропом, залишити на 10 хвилин, почистити від шкірки. Рівномірно викласти мигдалинки на дно форми.
- Покласти у форму тісто і залишити ще на 30 хв. Розігріти духовку до 200°С. Випікати кекс 45 хв.
- Вийняти з духовки, дати трохи охолонути. Перевернути форму на тарілку і вийняти кекс. Перед подачею притрусити цукровою пудрою.