Німецький великодній кекс «Гугельхопф»

Німці до свята готують мигдальний здобний кекс витіюватої форми. 

Ingredients

  • 300 г борошна

  • 140 г вершкового масла

  • 150 мл молока

  • 100 г цукру

  • 1 яйце

  • 7 г сухих дріжджів

  • щіпка солі

  • 1 апельсин

  • 75 г родзинок

  • 30 г мигдалю

  • цукрова пудра

Directions

  • Розвести в теплому молоці дріжджі. Додати трохи борошна. Ретельно перемішати, накрити і залишити в теплому місці на 1 годину.
  • Зняти з апельсина цедру, з м’якоті вичавити сік.
  • У решту борошна додати сіль, цукор, яйце, вершкове масло, апельсиновий сік і опару. Вимісити тісто, щоб не прилипало до рук, накрити і залишити ще на годину.
  • Родзинки помити, залити гарячою водою і залишити на 10 хв.
  • Додати в тісто родзинки і дрібно порізану цедру апельсина, ще раз добре вимісити.
  • Мигдаль ошпарити окропом, залишити на 10 хвилин, почистити від шкірки. Рівномірно викласти мигдалинки на дно форми.
  • Покласти у форму тісто і залишити ще на 30 хв. Розігріти духовку до 200°С. Випікати кекс 45 хв.
  • Вийняти з духовки, дати трохи охолонути. Перевернути форму на тарілку і вийняти кекс. Перед подачею притрусити цукровою пудрою.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора