11.09.2020

Мариновані польські гриби | Як готувати? Скільки варити?

Мариновані польські гриби | Як готувати? Скільки варити?

Мариновані польські гриби – смачна закуска, яка вважається делікатесом, так як сам гриб, зустрічається рідко. В цій статті ви дізнаєтесь: як правильно готувати та скільки часу їх потрібно варити. Пропонуємо, легкий рецепт приготування консервації на зиму з оцтом зі стерилізацією.

Польський гриб – багатий мінеральними речовинами, чимось схожий з білим. Він цілком може замінити м’ясо в раціоні людини. Його ще називають панський гриб, коричневий, моховик. Їх цінність більша, за білі, тому, що вони менші за розміром, тобто можна готувати цілими, а не різати, а період збирання припадає на осінь, а не літо, що виключає наявність в них личинок та черв’яків.

Як готувати польські гриби

Польські гриби можна сушити, заморожувати, солити та маринувати. Якщо на грибах багато піску та сміття, залийте їх холодною водою на 12 годин з додаванням солі (щоб остаточно позбутись личинок, якщо є), після того як осяде пісок, акуратно зібрати гриби, щоб не піднялось сміття. За цей час гриб стане міцнішим та більш хрумким, що не буде розвалюватись під час варіння. Потім кілька разів промити гриби у чистій воді. Очищені польські гриби, потрібно якнайшвидше піддати тепловій обробці.

Під час готування маринаду, його слід час від часу пробувати, щоб кінцевий смак страви не був зіпсований. Після того, як розлили розсіл по банках, простерилізувати, якщо цього вимагає рецепт, потім герметично закрити металевими кришками, перевернути та охолоджувати при кімнатній температурі, накривши рушником. Зберігати можна в холодильнику або в іншому темному та прохолодному місці.

Дізнайтеся, які страви можна приготувати з маринованих білих та польських грибів на новорічний стіл.

Інгредієнти для грибів з оцтом

  • 1 кг. польських грибів

  • 2 ст. л. солі

  • 1 ст. л. цукру

  • 8 ст. л. оцту

  • 5-8 шт. гвоздики

  • 2 шт. лаврового листа

Рекомендуємо, мариновані лисички на зиму.

Приготування консервації польських грибів

  • Гриби очищуємо, промиваємо та варим у підсоленій воді до 10 хвилин, після того як вода закипить.
  • Для приготування маринаду, беремо 1 літру води, додаємо сіль, цукор, оцет, спеції. Залишаємо маринуватись 1 годину.
  • Мариновані гриби викладаємо в банки, разом з розсолом та стерилізуємо в киплячій воді 20 хвилин. Закатуємо кришками та перевертаємо.

Приготуйте, шампіньйони мариновані.

Скільки варити польські гриби

 Скільки варити польські гриби

Дізнайтеся, як закривати мариновані білі гриби на зиму.

Під час закипання, гриби сильно піняться, тому рекомендуємо варити їх невеликими кількостями, у великій ємності. Малі, готуємо цілими, а великі розрізаємо на 2 або 4 частини. Після того, як вкинули їх у киплячу воду, варити потрібно не більше 15 хвилин, цього цілком вистачить. Воду, в якій вони готувались, необхідно злити. Далі, їх можна заморожувати, смажити, тушкувати чи маринувати. Відварювання потрібне для того, щоб уникнути можливості отруєння та бути впевненим, що закрутка не зіпсується до зими.

Не хвилюйтесь, коли вони потемніють після того, як ви зіллєте воду, при наступному нагріванні, вони стануть світлішими. Якщо ви не плануєте готувати їх одразу, залишіть польські гриби на не тривалий час у тій рідині, в якій вониварились, тоді вони не потемніють. Не забувайте знімати піну, яка утворюється при закипанні. Можна, також, після закипання помістити їх у іншу киплячу воду, за бажанням довести до кипіння (не обов’язково), так вони точно залишуться світлими.

Точний час варіння грибів, назвати складно, адже все залежить від їх кількості, та розміру посуду. Тому, орієнтуйтеся, що коли вони почнуть осідати на дно, значить, можна вимикати вогонь.

Рекомендуємо, рецепт супу-пюре з білих грибів.

Залишити коментар

Your email address will not be published.