15.09.2020

Мариновані опеньки на зиму | Рецепт: як чистити, варити, солити

Мариновані опеньки на зиму | Рецепт: як чистити, варити

Смачні, мариновані опеньки на зиму – легкий рецепт приготування закуски. Ми розповімо: як швидко чистити, скільки часу варити та як легко солити опеньки. Тут, ви дізнаєтесь як консервувати гриби з цибулею та перцем чилі.

Багато хто полюбляє смак справжніх лісових грибів, в тому числі маринованих в домашніх умовах. Особливо, коли знаєш з яких грибів готувалося і в якому маринаді.

Як готувати опеньки

Якщо зібрали гриби, а на приготування не вистачає часу, тоді просто відваріть їх у підсоленій воді та заморозьте. Так вони зможуть зберігатись тривалий час.

Для маринування, обирайте якомога менші опеньки, вони набагато смачніші, а от великі за розміром, підійдуть для тушкування, соління, смаження, приготування супів, рагу, тощо. Для легкої пікантності, можна приготувати страву з часником. Грибний маринад, повинен бути кисліший та солоніший, ніж готова страва.

Інгредієнти

  • 1 кг. опеньків

  • 250 г. моркви

  • 1 цибулина

  • 1 перець чилі

  • 1 ст. л. цукру

  • 1 ст. л. солі

  • по 5 шт. чорного та духм’яного перцю

  • 2-3 лаврових листки

  • 50 мл. олії

  • 1-2 ст. л. 9% -ного оцту

Спробуйте, мариновані польські гриби.

Приготування

  • Опеньки відварити у підсоленій воді 15 хвилин, після закипання. Знімати піну, яка утворюється.
  • Цибулю з морквою наріжте на кубики, обсмажте на рослинній олії.
  • Гострий перець очистіть від насіння, наріжте півкільцями.
  • Гриби змішайте з овочами та додайте спеції.
  • Готовий салат розкладіть у стерилізовані банки, і стерилізуйте на малому вогні, близько 1 години.
  • Потім закрийте кришками, переверніть та накрийте рушником до повного охолодження.

Як швидко чистити опеньки

Як швидко чистити опеньки

Свіжо зібрані опеньки, мають властивість швидко темніти, тому їх необхідно одразу обробити, після збирання. Для початку, потрібно перебрати їх, гнилі, з вмістом комах чи черв’яків, обов’язково викинути, якщо ж, пошкоджена лише ніжка – вирізати її, залишивши капелюшок. Ще потрібно очистити від трави, листя та іншого сміття, яке прилипло.

Наступний етап залежить від подальшого приготування самих грибів. Якщо ви плануєте їх сушити, вистачить лише зрізати пошкодженні місця та з допомогою щіточки, зняти плівку під капелюхом, а ще рекомендується зрізати нижню частину ніжки, так як вона найбільш тверда. Перед сушінням, промивати водою не потрібно, лише протерти вологим рушником.

Якщо ж ви будете їх маринувати, смажити чи солити, варто для початку, замочити у підсоленій, теплій воді, не більше ніж на годину, інакше вони втратять свій смак. Після цього, зішкребти ножем плівку ( не обов’язково, на смак це ніяк не вплине), ретельно промити водою, щоб остаточно позбутися різних комах.

Рекомендуємо, мариновані лисички на зиму.

Як правильно варити опеньки

Як правильно варити опеньки

Після того, як очистили гриби, можна їх і відварити. Для початку, необхідно взяти емальовану каструлю, без відколів. Наливаємо воду, доводимо до кипіння, вкидаємо гриби та варимо приблизно 5 хвилин, не забуваючи знімати піну що утворюється. Далі, зливаємо воду, та наливаємо свіжу. Знову доводимо до кипіння, варимо гриби вже приблизно 30 хвилин. Щоб точно зрозуміти їх готовність, загляньте в каструлю, відварені грибочки, осядуть на дно, а не залишаться на поверхні.

Відварені гриби викладаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина, а воду, в якій вони варились варто злити. Щоб бути точно впевненими у тому, що гриби не зашкодять здоров’ю, можна ще раз відварити їх у підсоленій воді, протягом 10 хвилин після закипання, цю воду теж вилити.

Дізнайтеся, як закривати мариновані білі гриби на зиму.

Як солити опеньки на зиму

Як солити опеньки на зиму

Чудовий варіант зберегти гриби на зиму — засолити їх. Для цього, потрібно відділити капелюшки від ніжок і розрізати їх навпіл. Якщо вони і без того, маленькі, різати не потрібно. Далі ріжемо півкільцями цибулю, часник — дрібними шматочками. Також дрібно нарізаємо кріп. З’єднуємо всі компоненти, додаючи лавровий лист та улюблені спеції і додаємо до грибів.

Солимо (на кожен кілограм опеньків, потрібно 2-2,5 столових ложки солі). Все перемішуємо, викладаємо протягом 5-ти днів в ємність під гніт. Потім, перекладаємо в стерильні банки, зберігаємо в холодильнику.

Пропонуємо, рецепт як приготувати опеньки в сметані а томаті.

Залишити коментар

Your email address will not be published.