13.12.2015

Тушкована капуста з сушеними грибами

Традиційна українська страва, яку прийнято було готувати в різдвяний піст та на святвечір. У рецепті – всі зимові інгредієнти: квашена капуста та сушені гриби. Але ж хочеться додати чогось новенького – щоб смакувало в ногу з часом. Скуштуйте, як органічно смакують у тушкованій капусті в’ялені помідори. Якщо ж таких у вас не знайдеться – не біда. Ложка томатної пасти – цілком прийнятний вихід із ситуації.

Інгредієнти для пісної страви

Рекомендуємо також рецепт тушкованої капусти з яблуками і родзинками.

Як приготувати пісну тушковану капусту з грибами

  • Сушені гриби замочити у 400 мл холодної води на 1 год.
  • Цибулю порізати півкільцями, підсмажити на розігрітій пательні або каструлі з товстим дном у невеликій кількості олії до золотистого кольору, додати потерту на грубій тертці моркву, протушкувати до м’якості.
  • Викласти до смажених овочів квашену капусту (якщо надто кисла, промити і відтиснути).
  • До капусти покласти замочені гриби і вилити воду, в якій вони замочувалися.
  • Додати в’ялені помідори або 1 ст. ложку томатної пасти. Посолити, поперчити, додати лаврове листя, 1 ч. ложку цукру (або більше, якщо капуста надто кисла).
  • Накрити кришкою, довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати капусту близько 1 години.
  • Зняти з вогню, подавати до овочевих чи круп’яних гарнірів.

Спробуйте ще приготувати тушковану капусту із сосисками у мультиварці.

Вам сподобався рецепт тушкованої капуста з сушеними грибами, готуєте в піст подібну, але з іншими інгредієнтами та спеціями? Напишіть про це в коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.