Лазанья в мультиварці
Смачну, ситну італійську страву лазанью без проблем можна приготувати в мультиварці. Пропонуємо вам рецепт, який обов’язково приживеться на вашій кухні і стане однією з улюблених страв для всієї сім’ї.
Інгредієнти для лазаньї
1 кілограм фаршу (краще змішаного)
300 грамів твердого сиру
2 склянки молока
1 морквина
1 цибулина
4 столові ложки томатної пасти
2 столові ложки оливкової олії
2 столові ложки вершкового масла
2 столові ложки борошна
мускатний горіх
мелений чорний перець
сіль.
Спробуйте ще приготувати запіканку з макаронів.
Як приготувати лазанью в мультиварці
- Моркву помити і натерти на крупній тертці, цибулю почистити, промити і порізати дрібними шматочками.
- На сковорідці розігріти оливкову олію, додати подрібнену цибулю, постійно помішуючи, смажити близько 5 хвилин, додати моркву і фарш, перемішати і смажити ще 5 хвилин.
- Додати томатну пасту до моркви і цибулі, ретельно перемішати і зняти з вогню.
- Вершкове масло розтопити, додати молоко, просіяне борошно і ретельно перемішати до однорідної маси без грудочок, варити на маленькому вогні постійно помішуючи близько 10 хвилин. Коли соус почне гуснути, додати мускатний горіх і добре перемішати, зняти з плити.
- В чашу мультиварки влити трішки соусу, покласти листи для лазаньї. Для зручності їх можна розламати.
- На листки викласти трішки соусу, фарш з цибулею і морквою, потертий сир.
- У такий же спосіб викласти декілька шарів, але зверху обов’язково має бути натертий сир.
- У мультиварці обрати режим “випічка”, час 30 хвилин.
- Після звукового сигналу лазанья в мультиварці готова.
Рекомендуємо також рецепт картопляної бабки з фаршем у мультиварці.
Сподобався рецепт, діліться з друзями в соціальних мережах.