Запіканка з макаронів

Із звичайних макаронів можна приготувати оригінальні і водночас прості страви. Зазвичай ми звикли готувати макарони, як доповнення до основної страви, як гарнір. А що ж приготувати цікавого з них?! Пропонуємо вам  рецепт запіканки з макаронів і фаршу, який нагадує лазанью.


Інгредієнти для запіканки

500 грамів макаронів

500 грамів м’сного фаршу

400 грамів консервованого або замороженого горошку

200 грамів консервованої або замороженої кукурудзи

200 грамів твердого сиру

100 грамів майонезу

3 помідори

1 цибулина

1 морквина

зелень, сіль і перець за смаком.

 

Рекомендуємо також приготувати ліниву запіканку з пельменів.

Як приготувати запіканку

Макарони відварити, відкинути на друшляк, щоб стекли і охололи. Можна використовувати макарони, які залишились після сніданку чи обіду.

Дрібно порізати цибулю, потерти на крупній тертці моркву і обсмажити на сковорідці, додавши фарш.

Смажити приблизно 15 хвилин, постійно помішуючи. Посолити, поперчити і ретельно вимішати.

У сковорідку до фаршу додати кукурудзу з горошком, і потримати на вогні ще декілька хвилин.

Щоб фарш не вийшов дуже сухим, можна додати трішки перевареної води.

Помідори порізати кільцями, подрібнити зелень, потерти сир і розбавити майонез водою щоб не був надто густим.

У форму для запікання потрібно всі інгредієнти викладати шарами. Спершу шар макаронів, потім шар фаршу, помідори і посипати зеленню. Все залити майонезом і посипати сиром.

Розмістити в розігріту духовку і запікати приблизно 30 хвилин при температурі 180º.

 

Спробуйте ще приготувати запіканку з макаронів та ковбаси.

Вам сподобався рецепт запіканки з макаронів та фаршу – діліться з друзями в соціальних мережах та не забувайте коментувати.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest3Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook104Print this pageEmail this to someone