Картопля фарширована твердим сиром
Страви з картоплі не перестають дивувати своєю вишуканістю та доступністю. Пропонуємо приготувати смачну, ситну і дуже ароматну фаршировану картоплю твердим сиром за нашим рецептом. З інгредієнтами можна експериментувати, наприклад, замінивши шпинат будь-якою іншою зеленню та додавши улюблених спецій.
Ingredients
4 великі картоплини
125 грамів сметани
100 грамів твердого сиру
100 грамів шпинату
1 столова ложка олії
мелений чорний перець
сіль.
Спробуйте ще приготувати картоплю, фаршировану м’ясом.
Directions
- Картоплю добре помити, викласти на застелене пергаментом деко, збризнути олією і поставити в розігріту до 200º духовку, пекти близько години.
- Шпинат помити і просушити за допомогою паперового рушничка, порізати.
- Від картоплі відрізати невеликий шматочок, вибрати середину, залишивши стінки завтовшки 1 сантиметр.
- Твердий сир натерти на крупній тертці.
- Перемішати половину натертого сиру зі сметаною, порізаним шпинатом і картопляною м’якоттю, поперчити, посолити та добре вимішати.
- Отриманою масою наповнити картоплю, посипати потертим сиром який залишився і викласти картоплю на деко, застелене пергаментом.
- Поставити картоплю в духовку і пекти при температурі 180º приблизно 15-20 хвилин.
- До столу картоплю подавати гарячою, посипану подрібненою зеленою цибулею.
Рекомендуємо також рецепт картоплі з твердим сиром на гарнір.
Якщо вам сподобався рецепт картоплі, фаршированої твердим сиром, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.