11.04.2016

Картопля фарширована твердим сиром

Страви з картоплі не перестають дивувати своєю вишуканістю та доступністю. Пропонуємо приготувати смачну, ситну і дуже ароматну фаршировану картоплю твердим сиром за нашим рецептом. З інгредієнтами можна експериментувати, наприклад, замінивши шпинат будь-якою іншою зеленню та додавши улюблених спецій.

Інгредієнти

  • 4 великі картоплини

  • 125 грамів сметани

  • 100 грамів твердого сиру

  • 100 грамів шпинату

  • 1 столова ложка олії

  • мелений чорний перець

  • сіль.

Спробуйте ще приготувати картоплю, фаршировану м’ясом. 

Приготування

  • Картоплю добре помити, викласти на застелене пергаментом деко, збризнути олією і поставити в розігріту до 200º духовку, пекти близько години.
  • Шпинат помити і просушити за допомогою паперового рушничка, порізати.
  • Від картоплі відрізати невеликий шматочок, вибрати середину, залишивши стінки завтовшки 1 сантиметр.
  • Твердий сир натерти на крупній тертці.
  • Перемішати половину натертого сиру зі сметаною, порізаним шпинатом і картопляною м’якоттю, поперчити, посолити та добре вимішати.
  • Отриманою масою наповнити картоплю, посипати потертим сиром який залишився і викласти картоплю на деко, застелене пергаментом.
  • Поставити картоплю в духовку і пекти при температурі 180º приблизно 15-20 хвилин.
  • До столу картоплю подавати гарячою, посипану подрібненою зеленою цибулею.

Рекомендуємо також рецепт картоплі з твердим сиром на гарнір. 

Якщо вам сподобався рецепт картоплі, фаршированої твердим сиром, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.