16.04.2015

10 варіантів картопляного пюре на щодень і на свято

Не така вже й проста наука – зварити смачне пюре з картоплі. А щоб зробити з нього не звичайнісінький другорядний гарнір, а самодостатню смачну страву – треба знати кілька елементарних правил і мати в запасі десяток універсальних рецептів.


картопляне пюре

Рецепт картопляних палюшок із сиром

  • Шматочки картоплі, з якої буде готуватися пюре, при варінні повинні бути приблизно однакової форми і величини, не дуже дрібно порізані. Так вони зваряться одночасно.
  • Молоко повинно бути тільки киплячим. Від холодного молока пюре робиться сірим.Пюре треба довго збивати, щоб добитися однорідної кремоподібної консистенції, без грудочок.
  • 10 варіантів картопляного пюреРецепт картопляних паличок із сиром 
  • Подавати пюре слід тільки гарячим. Розігріте воно втрачає свій смак і потрібну консистенцію.
  • Для пюре картоплю треба брати «крохмальних» сортів, які при варінні добре розварюється. Якщо зварена картопля залишається цілою, добитися кремоподібного стану буде вкрай складно.
  • Щоб оригінально подати пюре до святкового столу, скористайтеся кондитерським мішком з фігурною насадкою – при певній вправності вийде справжнісінький шедевр!

картопляне пюре святкове

Рецепт грибного жульєну в картоплині

Рецепт 1. Зварену картоплю розім’яти в пюре. Сметану перемішати з тертим сиром і дрібно нарізаним часником, заправити цією сумішшю картоплю. Добре вимішати. Перед подачею пюре поставити в розігріту духовку на 10 хв., щоб сметана прогрілася.

Рецепт 2. Картоплю 10 хвилин поварити у воді, після чого воду злити, залити киплячим молоком і довести до готовності. Додати ложку масла. Розім’яти в пюре, не зливаючи молока.

10 варіантів картопляного пюре

Рецепт картопляних ватрушок

Рецепт 3. Зварену до готовності картоплю розім’яти в пюре, залити киплячим курячим бульйоном (за аналогією рецепта пюре з молоком), додати посічену зелень, добре збити.

Рецепт 4. Заправити пюре часником, потовченим із зеленню, меленим насінням кропу та шматочком вершкового масла.

Рецепт 5. Зварити картоплю до готовності. Перш ніж зливати воду, додати туди пучок порізаного шпинату, накрити кришкою. Злити воду, додати шматочок масла. Коли воно розтане, усе разом збити блендером. Пюре вийде ніжно-зеленого кольору.

картопляне пюре зі шпинатом

Рецепт сосисок в картопляному тісті

Рецепт 6. Збити у блендері 1-2 яєчних жовтки з кількома ложками сметани, заправити цією сумішшю пюре, добре збити.

Рецепт 7. Дрібні шкварки бекону з невеликою кількістю витопленого жиру додати в розім’яту картоплю і збити.

Рецепт 8. Сир твердих сортів натерти на дрібну тертку. Пюре трохи розбавити киплячим молоком, додати сир і ретельно вимішати. Сиру має бути десь чверть від усього пюре.

10 варіантів картопляного пюре

Рецепт картопляних зраз із лівером

Рецепт 9. Картоплю розім’яти, додати шматочок вершкового масла, перемішати з дрібно нарізаною зеленню (кріп, зелена цибуля, петрушка) і часником.

Рецепт 10. У картопляне пюре, розведене молоком, додати ложку вершкового масла і всипати жменьку товчених волоських або кедрових горіхів.

картопляне пюре з сиром

Рецепт котлет у картопляних гніздечках

Смакуйте простими та вишуканими стравами з картоплі, діліться власними рецептами картопляного пюре у коментарях та поширюйте матеріал у соціальних мережах серед друзів. Нехай смачно буде всім!

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.