Крем-суп із броколі

Броколі – різновид капусти, який містить рекордно багато вітамінів С, РР, К, U і бета-каротину, а також калію, кальцію, фосфору, натрію та заліза. Броколі вважається дієтичним продуктом, що легко засвоюється. Ось такий вітамінний, корисний, легкий супчик можна приготувати за нашим рецептом.

Інгредієнти для крем-супу

  • 700 грамів броколі

  • 300 грамів свіжих печериць

  • 1 морквина

  • 1 цибулина

  • 1 склянка вершків

  • 1 плавлений сирок

  • мелений чорний перець

  • сіль.

Спробуйте ще приготувати овочевий штрудель з яйцем та броколі.

Як приготувати крем-суп із броколі

  • Розморозьте капусту броколі, якщо використовуєте заморожену, та розділіть на частинки. Якщо ж придбали свіжу, промийте і розберіть на суцвіття.
  • Моркву і цибулю почистити і порізати великими шматками.
  • Броколі, цибулю і моркву помістити в каструлю і відварити в підсоленій воді до готовності. Процідити, овочевий бульйон перелити в іншу ємність, щоб його можна було використати, якщо суп буде надто густим.
  • Печериці порізати і підсмажити в олії, на середньому вогні, постійно помішуючи, до повної готовності.
  • Відварені овочі і підсмажені печериці перетерти за допомогою блендера до однорідної маси.
  • Додати порізаний кубиками плавлений сирок, влити вершки та ще раз все ретельно збити блендером.
  • За допомогою овочевого бульйону відрегулювати густину крем-супу, яка вам більше до вподоби.
  • Посолити і поперчити та ще раз все перемішати.
  • Крем-суп з броколі чудово смакує з сухариками чи свіжим багетом. Подавати гарячим.

Рекомендуємо також рецепт супу-пюре з цвітної капусти.

Приготуйте крем-суп з броколі для рідних і друзів, здивуйте їх кулінарною новинкою. Діліться рецептом у соціальних мережах і не забувайте коментувати.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора