Котлети в картопляних гніздах
Цікава ідея подачі котлет і картопляного пюре. Із простих інгредієнтів виходить справжній кулінарний шедевр. Скуштуйте!
Інгредієнти для колет у гніздах:
- Для котлет:
300-400 г фаршу
300 г грибів
1 цибулина
70 г твердого сиру
петрушка
1 куряче або 2 перепелиних яйця
сіль, перець.
- Для картопляних гнізд:
6-8 картоплин
0,5 скл. молока
10 г масла, сіль.
- Для прикраси:
8–10 перепелиних яєць (стільки ж, як котлет)
1 яйце куряче або 2 перепелиних для змащування гнізд.
Спробуйте також приготувати картопляні палички з сиром.
Як приготувати котлети у гніздах
- Цибулю, зелень і гриби дрібно порізати. Сир натерти. Цибулю обсмажити, додати гриби і смажити до готовності, трохи остудити, додати фаршу, вбити яйце, додати зелень, сир, сіль, перець і ретельно перемішати.
- Сформувати невеликі котлетки, обсмажити на олії з двох боків до напівготовності.
- Приготувати картопляне пюре: картоплю відварити до готовності, відвар злити, картоплю розтовкти, невеликими порціями, вливаючи гаряче молоко, відтак додати масло, перемішати.
- На змащене олією деко розкласти котлети. Кондитерський мішок наповнити картопляним пюре і за допомогою насадки «зірочка» зробити навколо кожної котлети гніздо.
- Якщо кондитерського мішка немає, можна викласти пюре ложкою по краях котлети, щоб утворилося гніздо.
- У кожен розбити перепелине яйце і злегка посолити, змастити краї гнізда яйцем або жовтком. Запікати за температури 180 градусів 20–25 хв.
Скуштуйте також овочеві котлети.