Котлети в картопляних гніздах

Цікава ідея подачі котлет і картопляного пюре. Із простих інгредієнтів виходить справжній кулінарний шедевр. Скуштуйте!

Інгредієнти для колет у гніздах:

  • Для котлет:
  • 300-400 г фаршу

  • 300 г грибів

  • 1 цибулина

  • 70 г твердого сиру

  • петрушка

  • 1 куряче або 2 перепелиних яйця

  • сіль, перець.

  • Для картопляних гнізд:
  • 6-8 картоплин

  • 0,5 скл. молока

  • 10 г масла, сіль.

  • Для прикраси:
  • 8–10 перепелиних яєць (стільки ж, як котлет)

  • 1 яйце куряче або 2 перепелиних для змащування гнізд.

Спробуйте також приготувати картопляні палички  з сиром. 

Як приготувати котлети у гніздах

  • Цибулю, зелень і гриби дрібно порізати. Сир натерти. Цибулю обсмажити, додати гриби і смажити до готовності, трохи остудити, додати фаршу, вбити яйце, додати зелень, сир, сіль, перець і ретельно перемішати.
  • Сформувати невеликі котлетки, обсмажити на олії з двох боків до напівготовності.
  • Приготувати картопляне пюре: картоплю відварити до готовності, відвар злити, картоплю розтовкти, невеликими порціями, вливаючи гаряче молоко, відтак додати масло, перемішати.
  • На змащене олією деко розкласти котлети. Кондитерський мішок наповнити картопляним пюре і за допомогою насадки «зірочка» зробити навколо кожної котлети гніздо.
  • Якщо кондитерського мішка немає, можна викласти пюре ложкою по краях котлети, щоб утворилося гніздо.
  • У кожен розбити перепелине яйце і злегка посолити, змастити краї гнізда яйцем або жовтком. Запікати за температури 180 градусів 20–25 хв.

Скуштуйте також овочеві котлети.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора