Картопляні палюшки з сиром
У італійців ньйоки, у білорусів кльоцки, а на Галичині ці ліниві вареники з картоплі та сиру називають палюшками – за зовнішньою подібністю з продовгуватими пальчиками. Рецепт простий і вимагає всього кількох інгредієнтів. А кінцевий результат завжди безпрограшний і незмінно смачний. Особливо якщо не пошкодуєте шкварочок.
Інгредієнти для палюшок
1 кг картоплі
400 г кисломолочного сиру
2 яйця
свиняче сало
сметана
сіль, перець на смак
Приготуйте також картопляні зрази
Як приготувати палюшки з сиром
- Картоплю почистити, зварити в підсоленій воді до готовності.
- Коли трохи схолоне, додати сир, яйця, склянку борошна.
- Замісити м’яке тісто. Притрусити стіл борошном. Скрутити з тіста ковбаску, приплюснути її і порізати поперек на продовгуваті шматочки.
- Закип’ятити в каструлі воду, посолити і опустити палюшки. Коли спливуть, зменшити вогонь і варити ще 2-3 хвилини.
- Дістати, полити шкварками з підсмаженою цибулею. Подавати зі сметаною.
Радимо ще приготувати картопляні пончики.
Якщо вам сподобався рецепт картопляних палюшок із сиром, прокоментуйте його та поширте серед друзів у соціальних мережах.