09.10.2015

Картопляні палюшки з сиром

У італійців ньйоки, у білорусів кльоцки, а на Галичині ці ліниві вареники з картоплі та сиру називають палюшками – за зовнішньою подібністю з продовгуватими пальчиками. Рецепт простий і вимагає всього кількох інгредієнтів. А кінцевий результат завжди безпрограшний і незмінно смачний. Особливо якщо не пошкодуєте шкварочок.

Інгредієнти для палюшок

Приготуйте також картопляні зрази 

Як приготувати палюшки з сиром

  • Картоплю почистити, зварити в підсоленій воді до готовності.
  • Коли трохи схолоне, додати сир, яйця, склянку борошна.
  • Замісити м’яке тісто. Притрусити стіл борошном. Скрутити з тіста ковбаску, приплюснути її і порізати поперек на продовгуваті шматочки.
  • Закип’ятити в каструлі воду, посолити і опустити палюшки. Коли спливуть, зменшити вогонь і варити ще 2-3 хвилини.
  • Дістати, полити шкварками з підсмаженою цибулею. Подавати зі сметаною.

Радимо ще приготувати картопляні пончики. 

Якщо вам сподобався рецепт картопляних палюшок із сиром, прокоментуйте його та поширте серед друзів у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.