Картопляні ватрушки
Несподіваний і цікавий рецепт. Так-так, ватрушки не з сиром, а з грибами! І тісто в них не просте, а картопляне. А приготувати їх значно простіше, ніж традиційні дріжджові. Спробуйте, усім сподобається!
Інгредієнти для ватрушок
1 кг вареної картоплі
2 яйця (1 – в картоплю, 1 – для змащення)
100 г борошна + 1 ст. ложка у фарш
600 г грибів
2 цибулини
20 г вершкового масла
петрушка, мускатний горіх
сіль, перець.
Приготуйте також пиріг “З нічого”.
Як приготувати картопляні ватрушки
- Картоплю зварити в кожушку. Гриби нарізати кубиками. Цибулю подрібнити і підсмажити на маслі, додати гриби, перемішати, накрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні 15-20 хв, посолити, поперчити, додати мускатний горіх.
- Рідина, яку пустять гриби, повинна впоратися не повністю. Додати дрібно порізану петрушку та 1 ст. ложку борошна, ретельно перемішати, прогріти 1 хв і прибрати з вогню.
- Для тіста: картоплю трохи остудити, почистити і розім’яти, додати яйце, ввести борошно, ретельно перемішати. «Тісто» вийде м’яким і липким.
- Сформувати кульки, викласти їх на деко, застелене пергаментом, змащене олією. У центрі кожної кульки змащеним борошном дном склянки зробити поглиблення. У поглиблення кожної ватрушки викласти грибний фарш.
- За допомогою пензлика змастити боки кожної ватрушки і начинку збитим яйцем. Запікати за температури 180 градусів.
- Знову поставити в духовку. Орієнтовний час випікання 40-50 хв. Подавати до столу теплими зі сметанним соусом.
А ви вже куштували пиріг з яйцями і зеленою цибулею?
Якщо вам сподобався рецепт ватрушок із картоплі з грибами, будь ласка, напишіть про це в коментарях.