Картопляні зрази з лівером
Ці картопляні пиріжечки – безумовний хіт серед гарячих закусок. Хоча й холодними вони теж смакують на “ура”. Для тіста цілком згодиться вчорашнє картопляне пюре, що з вечері залишилося. А рецептів начинок – просто не злічити. Ліверна – одна з класичних. Та мусово визнати, що з картоплею вона поєднується просто ідеально. І не поскупіться на спеції – чим прянішою і гострішою вийде ця страва – тим цікавішим буде її смак.
Інгредієнти для картопляних зраз
0,5 кг картоплі
2 яйця
3 ст. ложки борошна (+ борошно для панірування)
200 г легенів (свинячих або яловичих)
200 г серця
200 печінки
1 цибулина
1 ст. ложка вершкового масла
соняшникова олія для смаження
сіль, перець на смак
Спробуйте також приготувати зрази з м’ясним фаршем.
Як приготувати картопляні зрази з лівером
- Приготувати ліверну начинку. Легені, серце та печінку вимочити протягом години, кілька разів змінюючи воду. Зварити у підсоленій воді з додаванням духмяного перцю та лаврового листка до готовності. Охолодити, перекрутити через м’ясорубку.
- Цибулину дрібно посікти та підсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору, додати в лівер, посолити, поперчити на смак.
- Картоплю почистити і зварити, потовкти як на пюре. Коли схолоне, додати яйця, борошно, замісити тісто.
- Мокрими руками брати грудочку тіста, формувати з неї невеликий пляцочок, чайною ложкою класти в середину ліверну начинку, защипати краї і формувати овальні пиріжки. Панірувати їх у борошні і викладати на розігріту пательню з достатньою кількістю олії. Смажити на помірному вогні з обох боків до світло-коричневої скоринки.
- Порада: якщо ліверна начинка розсипається, додайте в неї столову ложку картопляного пюре і добре вимішайте.
Ще радимо випробувати рецепт картопляних зраз із сиром та зеленню.
Якщо вам сподобався рецепт картопляних зраз із лівером, поширте його в соціальних мережах та прокоментуйте на сайті Їсти.