03.11.2015

Картопляні зрази з лівером

Ці картопляні пиріжечки – безумовний хіт серед гарячих закусок. Хоча й холодними вони теж смакують на “ура”. Для тіста цілком згодиться вчорашнє картопляне пюре, що з вечері залишилося. А рецептів начинок – просто не злічити. Ліверна – одна з класичних. Та мусово визнати, що з картоплею вона поєднується просто ідеально. І не поскупіться на спеції – чим прянішою і гострішою вийде ця страва – тим цікавішим буде її смак.

Інгредієнти для картопляних зраз

  • 0,5 кг картоплі

  • 2 яйця

  • 3 ст. ложки борошна (+ борошно для панірування)

  • 200 г легенів (свинячих або яловичих)

  • 200 г серця

  • 200 печінки

  • 1 цибулина

  • 1 ст. ложка вершкового масла

  • соняшникова олія для смаження

  • сіль, перець на смак

Спробуйте також приготувати зрази з м’ясним фаршем.

Як приготувати картопляні зрази з лівером

  • Приготувати ліверну начинку. Легені, серце та печінку вимочити протягом години, кілька разів змінюючи воду. Зварити у підсоленій воді з додаванням духмяного перцю та лаврового листка до готовності. Охолодити, перекрутити через м’ясорубку.
  • Цибулину дрібно посікти та підсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору, додати в лівер, посолити, поперчити на смак.
  • Картоплю почистити і зварити, потовкти як на пюре. Коли схолоне, додати яйця, борошно, замісити тісто.
  • Мокрими руками брати грудочку тіста, формувати з неї невеликий пляцочок, чайною ложкою класти в середину ліверну начинку, защипати краї і формувати овальні пиріжки. Панірувати їх у борошні і викладати на розігріту пательню з достатньою кількістю олії. Смажити на помірному вогні з обох боків до світло-коричневої скоринки.
  • Порада: якщо ліверна начинка розсипається, додайте в неї столову ложку картопляного пюре і добре вимішайте.

Ще радимо випробувати рецепт картопляних зраз із сиром та зеленню.

Якщо вам сподобався рецепт картопляних зраз із лівером, поширте його в соціальних мережах та прокоментуйте на сайті Їсти.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.