Картопляні зрази з лівером

Поділитись публікацією:

Ці картопляні пиріжечки – безумовний хіт серед гарячих закусок. Хоча й холодними вони теж смакують на “ура”. Для тіста цілком згодиться вчорашнє картопляне пюре, що з вечері залишилося. А рецептів начинок – просто не злічити. Ліверна – одна з класичних. Та мусово визнати, що з картоплею вона поєднується просто ідеально. І не поскупіться на спеції – чим прянішою і гострішою вийде ця страва – тим цікавішим буде її смак.

Інгредієнти для картопляних зраз

Спробуйте також приготувати зрази з м’ясним фаршем.

Як приготувати картопляні зрази з лівером

  • Приготувати ліверну начинку. Легені, серце та печінку вимочити протягом години, кілька разів змінюючи воду. Зварити у підсоленій воді з додаванням духмяного перцю та лаврового листка до готовності. Охолодити, перекрутити через м’ясорубку.
  • Цибулину дрібно посікти та підсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору, додати в лівер, посолити, поперчити на смак.
  • Картоплю почистити і зварити, потовкти як на пюре. Коли схолоне, додати яйця, борошно, замісити тісто.
  • Мокрими руками брати грудочку тіста, формувати з неї невеликий пляцочок, чайною ложкою класти в середину ліверну начинку, защипати краї і формувати овальні пиріжки. Панірувати їх у борошні і викладати на розігріту пательню з достатньою кількістю олії. Смажити на помірному вогні з обох боків до світло-коричневої скоринки.
  • Порада: якщо ліверна начинка розсипається, додайте в неї столову ложку картопляного пюре і добре вимішайте.

Ще радимо випробувати рецепт картопляних зраз із сиром та зеленню.

Якщо вам сподобався рецепт картопляних зраз із лівером, поширте його в соціальних мережах та прокоментуйте на сайті Їсти.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Сосиски для HoReCa: як вибрати продукт, який не втрачає якість після приготування

Сегмент HoReCa вимагає особливої уваги до якості продуктів, адже від цього залежить не лише смак страв, а й...

Вікторія Кузнецова: “Шкода ваших дітей, якщо вони їдять таку піцу” – скандал на “МастерШеф”

Сьогодні про те, що трапилося під час останнього випуску кулінарного шоу “МастерШеф”, не говорить хіба що лінивий! Ще...

Як часто пити чай з шипшини для покращення потенції: поради для чоловіків

От, знаєте, багато чоловіків шукають прості, натуральні способи підтримати свою чоловічу силу. А чай з шипшини – це...

Пісний бісквіт: простий рецепт без яєць

Пісний бісквіт – це мій порятунок, коли хочеться чогось солоденького, але без яєць, молока чи масла. У 2025...