Горбуша у винно-імбирному маринаді
У рибний день приготуємо горбушу. Та не просту, а в пікантному соусі-маринаді.
Ingredients
500 г риби
1 цибулина
5 г імбиру
2 ст. ложки соєвого соусу
2 ст. ложки білого сухого вина
1 ч. ложка крохмалю
1 ст. ложка оливкової олії
5 ст. ложок води
Сіль, чорний, червоний перець за смаком
Directions
- Цибулину, імбир подрібнити, додати вино, соєвий соус, оливкову олію, воду, посолити й поперчити. Від отриманої маси відлити півсклянки. Рештою залити порізану на шматки рибу.
- Залишити рибу в маринаді на 1 годину.
- Викласти промариновані шматки риби на деко, полити маринадом і запікати у розігрітій духовці хвилин 20-30 (залежно від товщини шматків).
- Чайну ложку крохмалю розчинити у невеликій кількості води, додати півсклянки відлитого маринаду, поставити на вогонь, довести до запустіння, постійно помішуючи.
- Готову горбушу дістати з духовки, викласти на таріль і полити соусом.
Рекомендуємо також рецепт фаршированої скумбрії.