Горбуша у винно-імбирному маринаді

У рибний день приготуємо горбушу. Та не просту, а в пікантному соусі-маринаді.

Ingredients

  • 500 г риби

  • 1 цибулина

  • 5 г імбиру

  • 2 ст. ложки соєвого соусу

  • 2 ст. ложки білого сухого вина

  • 1 ч. ложка крохмалю

  • 1 ст. ложка оливкової олії

  • 5 ст. ложок води

  • Сіль, чорний, червоний перець за смаком

Directions

  • Цибулину, імбир подрібнити, додати вино, соєвий соус, оливкову олію, воду, посолити й поперчити. Від отриманої маси відлити півсклянки. Рештою залити порізану на шматки рибу.
  • Залишити рибу в маринаді на 1 годину.
  • Викласти промариновані шматки риби на деко, полити маринадом і запікати у розігрітій духовці хвилин 20-30 (залежно від товщини шматків).
  • Чайну ложку крохмалю розчинити у невеликій кількості води, додати півсклянки відлитого маринаду, поставити на вогонь, довести до запустіння, постійно помішуючи.
  • Готову горбушу дістати з духовки, викласти на таріль і полити соусом.

Рекомендуємо також рецепт фаршированої скумбрії.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора