Запечена курка в банці

Курятина – доступний, поживний та дієтичний продукт. Із неї можна легко і швидко приготувати чудові страви – і буденні, і до святкового столу. Цього разу ми пропонуємо вам запекти курку разом з овочами у банці за нашим рецептом. Приготувавши її у такий спосіб, ви збережете максимальну кількість вітамінів у м’ясі.


Інгредієнти для запікання курки

1 тушка курки

1 цибулина

болгарський перець

картопля

чорний перець горошком

духмяний перець

лаврове листя

сіль.

 

Рекомендуємо також рецепт шашлика в банці.

Як приготувати курку в банці

Спершу підготуйте чисту трилітрову банку і бляшану кришку (видаліть із неї гумову прокладку).

Курку розморозити, якщо вона була заморожена, нарізати шматками, промити і позбавитись від зайвої вологи за допомогою рушничка чи серветки.

Картоплю і болгарський перець помити, почистити і порізати на шматки. Кількість овочів залежить від вашого бажання і від розмірів курки. Якщо курка велика, то овочів піде менше, тому що в банку не помістяться всі інгредієнти.

Овочі можна використовувати різні, на ваш смак.

У банку потрібно викладати все шарами. Спершу викласти шматки курки, посолити, поперчити і покласти лавровий листочок.

Наступний шар – порізані овочі, а потім знову шматки м’яса, посолити, поперчити і лавровий листочок. І так продовжувати поки не заповниться банка.

Накрити банку кришкою або обгорнути горлечко фольгою.

В банку з куркою і овочами не потрібно доливати воду чи олію. Все буде тушкуватись у своєму власному соку.

Банку з підготовленими інгредієнтами поставити у холодну (!) духовку чи на деко чи на решітку.

Ввімкнути духовку, виставити температуру 160º, запікати близько 1,5 години.

Спробуйте ще приготувати скумбрію в банці.

Приготуйте ароматну і соковиту курочку з овочами і не забувайте ділитьсь рецептом із друзями в соціальних мережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone