Курячий шашлик в банці
У вихідні так хочеться нарешті вирватися на природу, до лісу. Але то з погодою не щастить, то робочий графік не вдається скоригувати. Не впадайте у відчай! Шашличок можна приготувати і вдома. Все, що для цього потрібно – якісне свіже та гарно замариноване м’ясо, духовка, 2-літрова банка і перевірений рецепт.
Спробуйте також приготувати шашлик в духовці.
Якщо вирішили приготувати шашлик із баранини чи свинини, час запікання в духовці слід збільшити до 1 години, і бочок можна не додавати.
Directions
- М’ясо порізати на шматочки і замаринувати. Як замаринувати курячий шашлик – читайте ТУТ.
- Мариноване м’ясо, чергуючи з бочком, цибулею та овочами, одягнути на дерев’яні шампури (шпажки) і вертикально поставити в банку. Горлечко банки огорнути фольгою або і поставити в ХОЛОДНУ (!) духовку на чисте деко. Тільки після цього ввімкнути вогонь.
- Смажити шашлик при температурі не вище 180 градусів приблизно 40 хв.
- Виймати банку з готовим шашликом потрібно не відразу, а тільки через 15 хвилин після того, як духовку вимкнули.
- Усіх цих правил необхідно дотримуватися для того, щоб скло банки, яке боїться різкого перепаду температур, не тріснуло.
Приготуйте ще шашлик в горіховому маринаді.
Сподобався рецепт курячого шашлика в банці – розкажіть про нього друзям у соціальних мережах.