Скумбрія запечена в банці

Рецепт для істинних рибних гурманів – лише риба, спеції та овочі, нічого зайвого. Скумбрія, приготовлена в банці, просто ідеальна: дієтична, ароматна і ніжна. Чудово смакує з гарнірами або ж навіть зі скибкою хліба. Спробуйте приготувати її один раз – вам неодмінно захочеться повторити цю страву на біс. Такі рецепти мусять бути у записнику кожного кулінара.

Інгредієнти для рибної страви

  • 2 тушки скумбрії

  • 2 головки цибулі

  • 1 морквина

  • 2 лаврових листа

  • 7-10 горошин чорного запашного перцю

  • 1 лимон

  • 2 столові ложки соняшником олії

  • 0,5 ч. ложки цукру

  • 1 ч. ложка солі.

Рекомендуємо також рецепт фаршированої скумбрії.

Як приготувати скумбрію в банці

  • Якщо скумбрія заморожена, розморозити (не повністю), випатрати, відрізати голову, хвіст, шкірку залишити, промити, дати стекти воді, порізати на порційні шматочки (приблизно на три шматочки кожну рибину).
  • Шматочки скумбрії посолити, додати цукор, збризнути лимонним соком, перемішуємо і залишити на 15 хвилин.
  • Цибулю порізати кільцями або півкільцями. Моркву – соломкою.
  • На дно 1-літрової банки покласти лавровий лист, а потім чергуючи, моркву, цибулю, перець і скумбрію. Зверху налити олії. Банку накрити залізною кришкою, попередньо знявши з кришки гумку.
  • Банку з рибою поставити в холодну духовку, потім запалити її, довести вміст банки до кипіння і зменшити температуру до мінімуму (150 градусів). Запікати скумбрію 1 годину.
  • Готову скумбрію можна їсти як в гарячому стані, так і холодному стані. З гарніром чи без нього. Філе можна використовувати при приготуванні салатів, точно так само як рибу з промислової консерви.

Спробуйте також приготувати скумбрію солену в домашніх умовах.

Сподобався рецепт скумбрії запеченої в банці? Запікаєте цю рибу в інший спосіб? Напишіть про це у коментарях. Нам дуже цікаво знати вашу думку.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора