Фаршировані баклажани з овочами та фаршем під сиром

Як приготувати фаршировані баклажани з овочами? Нам потрібно для начинки: морква, болгарський перець, помідори, цибуля. Рецепт передбачає їх запікання з твердим сиром.

Приготовлені у такий спосіб баклажани виходять дуже соковитими і ніжними, просякнутими смаком і ароматом інших овочів. Що вже казати про саму начинку з м’ясного фаршу та золотаву сирну шкірочку!

Рецепт фаршированих баклажанів:

Існує безліч легких рецептів з цим плодом, але є одна проблемка, не кожен знає як правильно приготувати страви з вмістом “синеньких”, адже вони мають властивість гірчити, отже вимагають правильного підходу. Ми підкажемо вам як приготувати страву, щоб вона вийшла смачною, яка сподобається вашим гостям.

Інгредієнти для запечених овочів під сиром

Спробуйте також приготувати фаршировані кабачки.

Як приготувати фаршировані баклажани з морквою

  • Баклажани помити, розрізати уздовж наполовину і вийняти ложечкою з них серцевину, залишивши стінки 0,5 – 0,7 см.
  • Потім їх половинки покласти на  20 хвилин у солону воду, щоб з вийшла гіркота. Після цього ретельно промити.
  • Цибулю дрібно порізати, моркву стерти на грубу тертку.
  • Помідори і болгарський перець порізати невеликими кубиками.
  • Усі овочі змішати, додати до них фарш, подрібнений часник, спеції і посолити.
  • Половинки баклажанів наповнити овочево-м’ясною масою, викласти їх на деко, посипати натертим твердим сиром і поставити запікати на 25-30 хвилин у духовку при температурі 180 градусів.
  • Готову страву посипати подрібненою зеленню.

По бажанню, ви можете не викидати м’якоть, на смак вона чимось нагадує гриби. Подрібніть її, та додайте до начинки. Ця страва прекрасно підійде для приготування на пікніку, духовку ви можете замінити грилем, більше того, це ще й корисно, адже нічого не потрібно смажити. Подавати можна і холодними у вигляді закуски. Начинку ви можете замінити на будь-яку іншу, отож, не бійтеся експериментувати.

Радимо ще рецепт маринованих баклажанів “Як гриби”.

Якщо вам посмакував рецепт фаршированих баклажанів з сиром, будь ласка, напишіть про це у коментарях та поширте цей перепис у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора