Український червоний борщ у мультиварці

У давнину українці варили червоний борщ у печі. Сьогодні в печі рідко готують навіть сільські господині. Але ж борщу від того менше не хочеться. Пропонуємо рецепт однієї з найулюбленіших перших страв українців, адаптований до сучасної «пічки» – мультиварки, у якій програма «суп» підтримує ідеальну низьку температуру для «умлівання» борщу. На газовій плиті досягнути такої температури значно важче.

Інгредієнти для приготування смачного борщу

  • 300 г м’яса (свинини або яловичини)

  • ¼ білокачанної капустини

  • 3 картоплини

  • 1 цибулина

  • 1 морквина

  • 3 буряки

  • 3 зубці часнику

  • 2 чайні ложки цукру

  • 3 столові ложки томатної пасти

  • соняшникова олія для смаження

  • сметана

  • сіль, чорний мелений перець, лавровий лист до смаку

Радимо також дізнатися 16 фактів про український борщ із детальними рецептами.

Як приготувати український борщ у мультиварці

  • М’ясо порізати на шматочки.
  • Цибулю порізати дрібно.
  • Буряк і моркву натерти на грубій тертці.
  • Капусту дрібно пошаткувати. Картоплю порізати кубиками.
  • Обсмажити цибулю на олії в мультиварці у режимі «випічка» або «смаження» до прозорості хвилин 5.
  • До цибулі покласти потертий буряк, моркву і, помішуючи, продовжити обсмажування ще близько 10 хвилин.
  • Додати порізане м’ясо і обсмажити все разом 15 хвилин.
  • В окремій посудині змішати ½ склянки води з томатною пастою, додати цукор і ретельно перемішати до Задать миниатюруотримання однорідної маси і вилити цю суміш в мультикаструлю.
  • Поставити мультиварку в режим «суп» або «тушкування» на 60.
  • Через 15 хв. від початку програми покласти пошатковану капусту і картоплю.
  • Долити в мультикаструлю води до крайньої верхньої позначки, додати сіль, перець, 1-2 лаврових листки, ретельно перемішати, закрити кришку і готувати до звукового сигналу.
  • Після сигналу про закінчення приготування додати подрібнений часник і залишити в режимі «підігрів» ще на 20 хв.
  • Готовий борщ налити в глибокі тарілки, подавати зі сметаною та пампушками.

Пропонуємо вам, переглянути відео-рецепт, смачного, справжнього українського борщу, який ми готували на природі. Переконайтесь самі, що готувати таким способом, значно краще і смачніше, особливо в колі друзів.

Рекомендуємо також 8 найкращих рецептів пампушок до борщу.

Сподобався рецепт українського червоного борщу в мультиварці? Розкажіть про це в коментарях. Нам цікаво знати вашу думку.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора