Cвинячі ребра в рукаві в духовці | Рецепт з чорносливом
Як приготувати свинячі ребра в медовому соусі з чорносливом та гірчицею? Пропонуємо, рецепт ребер в духовці в рукаві з медом та у фользі з картоплею та грибами в сметані.
З свинини можна приготувати безліч смачних страв, від простої запеченої свинини з овочами до свинини у вишневому соусі в сковорідці. Завдяки запіканню в духовці, ребра будуть соковитими з рум’яною скоринкою. А приготувавши їх з різними овочами, можна не думати про додатковий гарнір. Зазвичай, їх поливають різними соусами з меду, сметани та гірчиці.
Як приготувати свинячі ребра в духовці
Страва для гурманів зазвичай готується у кілька етапів, але кінцевий результат того вартий. Сьогодні, поділюсь рецептами надзвичайно смачних реберець в медово-часниковому соусі з чорносливом та свинних ребер з картоплею, 2в1 так би мовити. Приготувавши один раз за цим рецептом, ви будете запікати ребра постійно. Адже рецепти дійсно прості і не потребують багато часу.
Страва однозначно вийде смачна та ароматна, головне обрати якісне м’ясо. Воно не повинно бути надто жирним, але малий прошарок м’яса на кістці, теж не рекомендується. Оберіть “золоту середину”. Щоб приготування свинячих реберець, було легким, варто дотримуватись кількох порад, які ви дізнаєтесь внизу статті.
Свинячі ребра в медовому соусі з чорносливом
Ребра з медом, гірчицею та чорносливом—однозначно вишукана страва, яку можна сміливо подавати на святковий стіл. Страва виходить ніжною, з легкою кислинкою, ідеальний варіант для приготування смачної вечері. Подавати найкраще одразу, гарячими і з будь-яким гарніром, салатом або як самостійну страву. Якщо приготування ребер в рукаві передбачається для свята, викладіть їх на широку тарілку, вкриту листям салату або на спеціальну дерев’яну дошку, поливши будь-яким соусом.
Чорнослив можна не перемелювати а викласти на м’ясо порізаними шматочками або взагалі — цілими. Використання медового соусу додасть пікантності, адже під високою температурою мед карамелізується, утворюючи хрустку рум’яну скоринку.
Інгредієнти для ребер з гірчицею в рукаві
1 кг свинячих ребер
200 г чорносливу
3 цибулини
5-6 зубців часнику
2 ст. ложки томатної пасти
1 ст. ложки гірчиці
4 ст. ложки олії
3 ст. ложки соєвого соусу
¼ ч. ложки кмину
1 ст. ложка меду
1 ст. ложка паприки
½ склянки води
сіль, перець
Спробуйте, ребра на грилі, замариновані в пиві.
Приготування реберець в медово-часниковому соусі
- Ребра помити, порозрізувати на окремі кісточки.
- Чорнослив замочити у теплій воді на кілька хвилин.
- Цибулю й часник змолоти у блендері. Додати сіль, мед, чорнослив, воду, усі спеції, добре перемішати. Залити маринадом підготовлені реберця і залишити на 10-12 годин.
- Перекласти реберця в рукав для запікання, туди ж вилити весь маринад. Запікати у добре розігрітій духовці близько 1 години.
- Дістати з духовки, розрізати рукав, обережно перекласти реберця в глибоку посудину, полити соусом. Подавати з рисом або овочевим гарніром.
Свинячі ребра з картоплею у фользі
Приготувати ребра з картоплею в фользі, можна швидко та просто. Особливого аромату додадуть гриби (можна й лісові) та пряні спеції. Наприклад, я додаю базилік, розмарин, паприку та орегано, хмелі-сунелі але ви можете обрати будь-які спеції. За бажанням, можна додати ще й інші овочі: солодкий болгарський перець, помідори, броколі, тощо. До такої страви, чудово смакуватиме соус ткемалі, аджика або домашній кетчуп.
Ingredients
1 кг ребер
6 шт. картоплі
1 морквина
1 цибулина
300 г печериць
200 г сметани
Часник
50 мл. оцту
Сіль, перець, спеції
Олія для змащування
Рекомендуємо, свинину з овочами у фользі.
Directions
- Ребра помити і порізати на шматочки.
- Змішати оцет з перцем, сіллю, та спеціями і замаринувати м’ясо.
- Моркву з картоплею та гриби очистити та порізати на середні брусочки. З’єднати та додати сметану, сіль, перець та пропущений через прес часник і перемішати.
- Фольгою закрити дно форми та змастити олією. На низ покласти овочі, зверху викласти мариновані реберця.
- Цибулю порізати кільцями на рівним шаром закрити ребра. Форму щільно закрити фольгою.
- Духовку розігріти до 230 градусів і відправити страву запікатися на 1,5 години. За 15-20 хвилин зняти фольгу, для хрумкої скоринки.
Перед початком запікання ребер, їх необхідно промаринувати протягом 3 годин, або краще залишити на ніч. Замінити сіль, можна соєвим соусом, вийде ще краще. Для більшої соковитості, ви можете не розрізати ребра а запекти цілими, а вже після приготування, нарізати на порційні шматочки.
Якщо ви не знаєте скільки часу готувати свинячі ребра в духовці, щоб м’ясо вийшло соковите та рівномірно пропеклося, орієнтуйтесь на наступні поради. Все залежить від способу приготування: у фользі або рукаві, вистачить 35-40 хвилин, при температурі 200 градусів, на деку, близько 30 хвилин, при 180 градусів, в горщику і з овочами – протягом однієї години.
Пропонуємо приготувати, свинину під ананасами.